Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (22.08.2022-26.08.2022)

26.08.2022 82 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Оплата праці в ОМС та бюджетних установах під час воєнного стану – U-LEAD знайомить громади із законодавчими змінами

Понад 320 фахівців з територіальних громад Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей долучилися до інформаційної сесії, яку організувала Програма U-LEAD на базі регіонального офісу U-LEAD у Черкаській області. Захід передбачав знайомство із законодавчими змінами у сфері оплати праці працівників бюджетної сфери під час воєнного стану та темі видів та порядку здійснення нарахувань працівникам ОМС та бюджетних установ.

Яка відповідальність передбачена для роботодавця, який порушує законодавство при використанні праці працівників з нефіксованим робочим часом?

Фактичний допуск працівника до роботи за трудовим договором з нефіксованим робочим часом у разі фактичного виконання роботи протягом усього робочого часу, установленого на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків тягне за собою накладення штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої — третьої груп, застосовується попередження.

Сприяння обороні України: як працюють міські ради в умовах війни

Запровадження правового режиму воєнного стану в Україні стало серйозним викликом для місцевого самоврядування. Як міські ради 15 обласних центрів (Вінниця, Івано-Франківськ, Київ, Кропивницький, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Рівне, Суми, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів) справлялися із викликами воєнного часу – у матеріалі громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

При сплаті ПДФО необхідно правильно вказувати код бюджетної класифікації

Буковинські податківці звертають увагу, що Наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями, затверджено наступну Класифікацію доходів бюджету по податку на доходи фізичних осіб

Щодо виплати заробітної плати працівнику призваному на військову службу, за основним місцем роботи

До Міжрегіонального управління за консультацією звернувся пан Даниїл, військовослужбовець, щодо не виплати заробітної плати роботодавцем під час проходження військової служби в збройних силах України під час воєнного стану. Наскільки це правомірно?

Бюджет. Новини законодавства

Президент України підписав Закон про прискорення приватизації з метою релокації підприємств та економічного відновлення

Голова підкомітету з питань регулювання публічних закупівель та ефективного управління державним та комунальним майном Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан повідомляє.

Президент підписав Закон про мораторій на підвищення цін на газ та тепло

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який встановлює мораторій на підвищення цін (тарифів) на ринку природного газу та у сфері теплопостачання. Закон передбачає, що мораторій діятиме протягом дії військового стану в Україні та 6 місяців після його завершення.

Уряд розширив список установ та підприємств, працівники яких підлягають бронюванню

Кабінет Міністрів України розширив список установ та підприємств, працівники яких підлягають бронюванню. Відповідний проект Закону України Уряд підтримав на своєму черговому засіданні. Він набуде чинності після ухвалення Верховною Радою.

Президент підписав закон про планування та забудову територій з обов'язковими укриттями для захисту населення

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій». Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання всередині переміщеним особам

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що Кабінетом Міністрів України постановою від 19 серпня 2022 року № 923 (далі – Постанова № 923) внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – Порядок).

Коментарі до матеріалу