Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (21.08.2023 - 25.08.2023)

25.08.2023 46 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Роботодавець повинен оплачувати перші 5 днів лікарняного працівника, який перебуває у щорічній додатковій відпустці

Інспекторка праці у телефонному режимі зв’язалась з роботодавцем пані Тетяни та пояснила, що відповідно до частини 2 статті 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у разі настання тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, під час перебування у щорічній (основній чи додатковій) відпустці допомога надається у порядку та розмірах, установлених Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

ПФУ пояснив про заповнення у нетипових ситуаціях

Особливості заповнення Податкового розрахунку при виникненні нетипових ситуацій роз’яснила сьогодні заступник начальника Відділу ведення електронних реєстрів Пенсійного фонду Вінниччини Леся Лашко.

Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням ЦЗ?

Так, нараховується. В разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи. Тимчасовий характер трудових відносин жодним чином не обмежує права працівників, в тому числі на відпустки.

Чи дає період відпустки без збереження заробітної плати під час воєнного стану право на щорічну відпустку?

Статтею 9 Закону України «Про відпустки»передбачено, що до стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку, зараховуються

Роз’яснення щодо термінів виплати заробітної плати

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності  у Кіровоградській області, надає роз’яснення щодо термінів виплати заробітної плати.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Внесено зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам

Внесені зміни до пункту 3 Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 "Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам"

Парламент прийняв Закон про правотворчу діяльність

Закон про правотворчу діяльність (реєстр.№5707) покликаний зробити законодавчі процеси зрозумілими та ефективними та врегулювати діяльність та відносини, що пов’язані з плануванням, розробкою, прийняттям, застосуванням нормативно-правових актів та моніторингом їх виконання.

Змінено правила надання освітньої субвенції приватним школам

Кабмін постановою від 22 серпня 2023 р. № 892  доповнив  Порядок та умови надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 “Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам”.

Визначено правила складання переліку службової інформації у воєнний час

Постановою від 22 серпня 2023 р. № 899 доповнив норми Типової  інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої постановою КМУ від 19.10.2016 № 736.

Коментарі до матеріалу