Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (20.11.2023 - 24.11.2023)

24.11.2023 51 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


У штатному розписі з’явиться нова графа

Мінфіном оприлюднено проект наказу, яким передбачено доповнення форми штатного розпису, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.2002 № 57, новою графою 3 «Класифікаційний код посади*».

Зміни у наданні та використанні відпусток

22 листопада ВРУ прийняла в цілому законопроєкт № 8313 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань". Про це свідчить картка законопроєкта на сайті ВРУ.

Як розраховується компенсація за невикористану відпустку у 2023 році?

Якщо працівник отримує компенсацію за дні відпусток, на які він набув право до 31.12.2023, розрахунок середньої заробітної плати здійснюється виходячи з виплат, нарахованих у 2023 році. Таким чином, в розрахунок включаються місяці, відпрацьовані упродовж 2023 року.

Скриншоти від ПФУ: Як на вебпорталі ПФУ подати повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

Після оплати листків непрацездатності за рахунок страхових коштів роботодавець має зобов’язання відзвітувати про проведені виплати та надіслати до Пенсійного фонду України відповідне повідомлення.

З 1 грудня платіжки на сплату податків заповнюються по новому

01 грудня 2023 року завершується перехідний період, протягом якого заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу» під час сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску було можливе у неструктурованому форматі.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Транспортні засоби для потреб фронту, задоволення потреб медичної та енергетичної сфер України: про нове в законодавстві про гуманітарну допомогу

22 листопада 2023 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ввезення, обліку, розподілу гуманітарної допомоги, особливостей оподаткування відповідних операцій та подання звітності». Відповідний проект Закону за реєстр. №9111 опрацьовувався Комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у якості головного.

Прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України»

21 листопада 2023 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України» (реєстр. № 9591 від 08.08.2023).

ВРУ прийняла законопроект щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві

Верховна Рада України на пленарному засіданні 21 листопада 2023 року прийняла у першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві» (реєстр. №9450).

Англійська мова отримає в Україні статус мови міжнародного спілкування

22 листопада 2023 року Верховна Рада підтримала законопроєкт про статус і застосування англійської мови в Україні.

Прийнято закон щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини

Парламент прийняв Закон України про внесення зміни до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини (№4634).

Коментарі до матеріалу