Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (18.09.2023 - 22.09.2023)

22.09.2023 74 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

МОН щодо змін у порядку та умовах надання субвенції на придбання шкільних автобусів

Організація підвезення учнів і вчителів створює рівні можливості доступу до навчання для всіх. Зараз важливо забезпечити раціональний розподіл ресурсів і оптимізувати його.

Податківці уточнили, коли заповнювати реквізит «Код фактичного платника» платіжної інструкції

Юридичні особи, фізичні особи – підприємці та громадяни при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску заповнюють у платіжній інструкції всі обов’язкові реквізити.

Зарплата вчителів зросте в 2024 році – Сергій Бабак

Згідно з проєктом державного бюджету, зарплати освітян на початку 2024 року зростуть на 10%, а через пів року ще на 12%.

Мінекономіки інформує про зміни у закупівлях на період воєнного стану

Щодо внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Винагорода за сумлінну працю передбачена законодавством - наполягає профспілка освітян

З огляду на чисельні звернення членів Профспілки та отримання інформації про заплановане зменшення розміру виплати щорічної грошової винагороди за сумлінну працю у деяких закладах освіти області, Кіровоградський обком Профспілки працівників освіти і науки України вважає за доцільне звернути увагу голів і депутатів місцевих рад та керівників органів управління освітою територіальних громад області на положення чинного законодавства України щодо виплати щорічної грошової винагороди за сумлінну працю.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

В Україні впроваджують розширену відповідальність виробника: Уряд схвалив законопроект «Про упаковку та відходи упаковки»

Документ є складовою загальної реформи управління відходами в Україні. Його реалізація дозволить покрити всю країну системою роздільного збирання упаковки та відновлення цих відходів, а отже перейти до економіки замкненого циклу.

Уряд врегулював низку важливих питань правового режиму на ТОТ

 Постанова була розроблена Мінреінтеграції за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.  

Уряд схвалив проект Державного бюджету на 2024 рік: від бюджету війни до економіки перемоги

«Безпека і оборона - безперечний пріоритет номер один в проекті Держбюджету-2024. Видатки закладені на рівні не менше, аніж цього року. Збільшуємо фінансування розвитку ОПК та закупівлю дронів. Соціальна сфера, підвищення соціальних стандартів, підтримка ветеранів, фінансування освіти та медицини - також серед головних пріоритетів Уряду. Все це враховує основні орієнтири майбутньої Української доктрини Президента України», - повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко під час засідання Кабінету Міністрів.

Коментарі до матеріалу