Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (16.05.2022-20.05.2022)

23.05.2022 3 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Податківці консультують про нарахування та сплату податку на нерухомість

Відповідно до п.п. "г" п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, житлова нерухомість непридатна для проживання, у тому числі у зв'язку з аварійним станом, визнана такою згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, за законом та перспективним планом формування територій громад.

Адміністративні послуги, що належать до компетенції Управління Держпраці, надаватимуться через ЦНАП

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2021 р. № 969-р внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг».

МОЗ спрощує процедуру формування лікарняних для вагітних, які через російську військову агресію були змушені виїхати в інші країни

МОЗ спрощує процедуру формування лікарняних для вагітних, які через російську військову агресію були змушені виїхати в інші країни.

Ведення та функціонування ДЗК в умовах воєнного стану

Постановою КМУ від 07 травня 2022 р. №564 «Деякі питання ведення та функціонування Державного земельного кадастру в умовах воєнного стану»

Зменшення чи скасування доплат за класне керівництво, перевірка навчальних робіт неприпустима – позиція МОН України

Міністерство освіти і науки України розглянуло звернення Київської міської організації Профспілки працівників освіти та науки України від 06.05.2022 № 02/51 (реєстр. № 10290/0/1-22 від 07.05.2022) щодо неправомірності скасування доплат за перевірку навчальних робіт.

Бюджет. Новини законодавства

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про оптимізацію трудових відносин

Прийнятим проектом Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин (реєстр. №7251) пропонується усунути існуючі законодавчі прогалини у регулюванні трудових відносин, що виникають при організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Верховна Рада створила механізм конфіскації майна, що підтримує російську агресію

Прийнятим проектом Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин (реєстр. №7251) пропонується усунути існуючі законодавчі прогалини у регулюванні трудових відносин, що виникають при організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Парламент підтримав законопроект про функціонування місцевого самоврядування під час воєнного стану

Верховна Рада схвалила у другому читанні та загалом законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим військового стану» про функціонування місцевого самоврядування в період дії військового стану» (№7269). Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Роз'яснення №4 від 07.03.2022 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» щодо заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану

Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» щодо заходів фінансового контролю в умовах військового стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, проведення перевірок).

Продовжено військовий стан в Україні ще на три місяці: опубліковано документ

Через війну з російськими окупантами, яка триває майже три місяці, воєнний стан в Україні знову було продовжено. Тепер уже на 90 днів – з 24 травня до 23 серпня.

Коментарі до матеріалу