Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (14.11.2022-18.11.2022)

18.11.2022 358 0 1

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Щодо правомірності винесення догани

Частиною першою статті 147-1 КЗпП України передбачено, що дисциплінарні стягнення застосовуються органом, якому надано право прийняття на роботу (обрання, затвердження і призначення на посаду) даного працівника.

Роз’яснення щодо виплати додаткової винагороди військовослужбовцям Збройних Сил України

Додаткова винагорода виплачується в поточному місяці за минулий на підставі наказу командира військової частини. Виплата здійснюється у військовій частині де проходить службу військовослужбовець.

Щодо оплати лікарняного тривалістю понад три місяці

Правові, фінансові та організаційні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування, гарантії працюючих громадян щодо їх соціального захисту у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров’я регулюються Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»  (далі – Закон №1105).

Суміщення посад та права працівника

До відділу з питань додержання законодавства про працю у Дніпровському регіоні  управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області у період воєнного стану надходять запити про надання роз`яснення з питань доплати за тимчасове суміщення посад.

Увага! Лист ДПС України від 14.11.2022 № 14264/7/99-00-19-03-04-07

Щодо визначення платником спрямування на бюджетні/небюджетні рахунки залишків коштів,сплачених на єдиний рахунок.

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про окремі особливості організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану

Законопроект пропонує внести зміни до законів України «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів» з метою врегулювання деяких особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану.

Верховна Рада України гарантувала всім працівникам в Україні правовий захист від мобінгу (травлі)

Закон зобов'язує роботодавця вживати заходів щодо забезпечення безпеки та захисту фізичного та психічного здоров'я працівників, здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці, проводити інформаційні, навчальні та організаційні заходи щодо запобігання та протидії мобінгу (травленню).

Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (прийнято 19 жовтня 2022 року)

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», ухвалений Верховною Радою України 19 жовтня 2022 року за № 2700-ІХ (проект якого за реєстр. №8027 опрацьовувався Комітетом з питань бюджету).

ВРУ продовжила термін дії військового стану та загальної мобілізації

Верховна Рада України продовжила термін дії військового стану та загальної мобілізації на 90 днів до 19 лютого 2023 року.

Коментарі до матеріалу