Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (13.06.2022-17.06.2022)

17.06.2022 75 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Уряд врегулював питання термінів подання фінансової звітності під час дії воєнного стану

Рішенням Кабінету Міністрів внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності, якими врегульовано питання строків подання фінансової звітності підприємствами, які під час дії військового стану не подали проміжну, річну звітність у передбачені строки.

У навчальних закладах проведуть аудит готовності укриттів

У всіх навчальних закладах буде проведено аудит щодо готовності засобів укриття. Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлетт, коментуючи організацію нового навчального року та безпеку учасників освітнього процесу.

Порядок призначення та звільнення держслужбовців у період воєнного стану

Відповідно до статті 86 Закону України "Про державну службу" державний службовець має право звільнитися зі служби за власним бажанням, попередивши про це суб'єкта призначення у письмовій формі не пізніше 14 календарних днів до дня звільнення.

Місцева влада може надавати додаткові знижки орендарям комунального майна

В.о. Голови Фонду державного майна України Ольга Батова та команда департаменту оренди Фонду взяли участь у вебінарі на тему оренди державного та комунального майна під час воєнного стану, де розповіли про нові орендні процедури, а також про пільги та знижки для орендарів по всій території України.

МОЗ роз'яснює потрібні напрямки під час воєнного стану

Спочатку військової агресії російської федерації проти України МОЗ ухвалило низку рішень та заходів, щоб спростити доступ українців до необхідних медичних послуг та лікарських засобів.

Бюджет. Новини законодавства

Щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану

9 червня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах військового стану» № 2247-IX від 12.05.2022 року (реєстр. № 7289) яким зокрема, передбачено створення правових передумов для забезпечення громадян та суб'єктів підприємницької діяльності в умовах воєнного часу послугами щодо складання документації із землеустрою, топографо-геодезичним та картографічним роботам, оцінки майна, експертної грошової оцінки земельних ділянок, які є критичними для функціонування земельно-майнових відносин.

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо здійснення закупівель в умовах воєнного стану"

Мінекономіки оприлюднив проект ухвали Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо здійснення закупівель в умовах військового стану"

«Друга хвиля» земельного законодавства в умовах воєнного стану і як це впливає на ЗМС

Чому "друга хвиля"? З моменту запровадження правового режиму воєнного стану Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24.03.2022 № 2145-IX (далі – Закон №2145). Цей документ є відправною точкою у розвитку спеціального законодавства у сфері земельних відносин в умовах військового стану.

Щодо моніторингу виконання державними службовцями завдань та ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності в умовах воєнного стану

Дозволено від 10 червня 2022 р. № 154 р. Про моніторинг виконання державними службовцями завдань та ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності в умовах воєнного стану

Увага! З 1 червня діють нові довідники податкових пільг

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що з 1 червня 2022 року діють нові довідники податкових пільг. Нові довідники податкових пільг - №108/1 та №108/2 (на 01.06.2022 р.) оприлюднені 07 червня поточного року на офіційному вебпорталі ДПС України.

Коментарі до матеріалу