Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (12.09.2022-16.09.2022)

16.09.2022 84 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Деякі особливості уточнення реквізитів та суми нарахованого єдиного внеску
Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 із змінами та доповненнями.

Коли проводити повний розрахунок, якщо закінчення строкового трудового договору припадає на вихідний день?
Враховуючи норми ст. 241-1 КЗпП України – коли строки визначаються днями, то їх обчислюють з дня, наступного після того дня, з якого починається строк. Якщо останній день строку припадає на святковий, вихідний або неробочий день, то днем закінчення строку вважається найближчий робочий день.

Виїзд держслужбовців за кордон
У разі виїзду з України військовозобов’язаних, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час такі особи крім документів, зазначених у статті 2 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України»

Проєкт календаря подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності на 2023 рік
Проєкт календаря подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності на 2023 рік

Параметри складання розрахунків до проектів місцевих бюджетів на 2023 рік
Міністерство фінансів України листом від 15.08.2022 р. № 05110-14-6/17891 визначило параметри складання розрахунків до проектів місцевих бюджетів на 2023 рік.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд схвалив проект закону про Держбюджет-2023 та низку інших законопроектів
Схвалено проект Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік». Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо актуалізації та удосконалення деяких положень». Законопроект спрямований на врегулювання ряду питань, пов’язаних з підготовкою проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік», актуалізацію деяких норм Бюджетного кодексу України та удосконалення бюджетних процедур в умовах воєнного стану.

Уряд підтримав проекти указів Президента України про призначення державних стипендій видатним діячам науки
Учора, 13 вересня 2022 року, Уряд підтримав проект Указу Президента України щодо призначення довічних державних стипендій тринадцятьом видатним діячам науки. Призначення стипендій сприятиме посиленню державної підтримки діячів науки у непростий для країни час, стимулюванню їхньої творчої праці та відзначення видатних особистих досягнень. Розмір кожної стипендії становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Затверджено новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків
У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Міністерством фінансів України наказом від 28.07.2022 № 220 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України від 10.08.2022 за № 908/38244) (далі – Наказ № 220) затверджено новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків (далі – Порядок).

Щодо продовження строку дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації
Лист Мінекономіки від 09.09.2022 №2714-20/64461-03 щодо продовження строку дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації

Щодо застосування коду економічної класифікації видатків при придбанні оргтехніки та в межах компетенції
Відповідно до частини п'ятої статті 10 Бюджетного кодексу України (далі - Кодекс) видатки бюджету класифікуються за економічною характеристикою операцій, що здійснюються при їх проведенні (економічна класифікація видатків бюджету). За економічною класифікацією видатків бюджету видатки бюджету поділяються на поточні та капітальні.

Коментарі до матеріалу