Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (11.12.2023 - 15.12.2023)

15.12.2023 43 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Казначейство: Інструкція про заповнення обов'язкових полів реквізиту «Структуроване призначення платежу» при сплаті податків та зборів

Для застосування структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» в екранних формах ручного вводу платіжних інструкцій передбачені відповідні вкладки, опис реквізитів яких наведено нижче.

Мінекономіки про відпустки за сімейними обставинами на період воєнного стану

Згідно зі статтею 26 Закону України від 15.11.1996 № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі – Закон № 504) за сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. 


Графік роботи Казначейства в період завершення бюджетного 2023 року та початку 2024 року

Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) повідомляє, що відповідно до Регламенту роботи органів Державної казначейської служби України у період завершення бюджетного 2023 року та початку 2024 року, затвердженого наказом Казначейства від 27.11.2023 № 299, останнім днем проведення платежів за видатками клієнтів органів Казначейства в бюджетному 2023 році є 27 грудня 2023 року.

Держпраці: Чи може роботодавець видати працівникам трудові книжки?

Роботодавець може видати працівникові трудову книжку в наступних випадках:

Чи є обмеження на роботу за сумісництвом у керівників закладів освіти, їх заступників, завідувачів господарств, керівників структурних підрозділів

Відповідно до статті 92 Конституції України виключно законами України визначаються, зокрема, основи соціального захисту, форми і види пенсійного забезпечення; засади регулювання праці і зайнятості, шлюбу, сім’ї, охорони дитинства, материнства, батьківства; виховання, освіти, культури і охорони здоров’я; екологічної безпеки.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд затвердив новий порядок перевірок органів ліцензування

Кабінет Міністрів України удосконалив та осучаснив процедуру перевірок органів ліцензування Державною регуляторною службою. Рішення про затвердження в новій редакції Порядку проведення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у сфері ліцензування було підтримане Урядом на засіданні 12 грудня 2023 року.

Спрощено використання вдосконалених е-підписів: Уряд ухвалив постанову

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка унормовує технічні вимоги до створення та перевірки вдосконалених електронних підписів чи печаток. Це дозволить використовувати такі підписи для отримання електронних послуг на постійній основі. Використання кваліфікованого е-підпису більше не вимагатиметься.

Якими будуть адмінпроцедури з 15 грудня

15 грудня набирає чинності Закон від 17.02.2022 № 2073-IX «Про адміністративну процедуру». Згідно з цим законом адміністративний орган повинен буде розглянути та вирішити справу (прийняти адміністративний акт) у розумний строк.  

Кабмін опублікував постанову про оплату праці працівників місцевих держадміністрацій

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.112023 року № 1223 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» від 09.11.2016 року № 787. 
 

Коментарі до матеріалу