Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (11.07.2022-15.07.2022)

15.07.2022 38 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Підготовлено Методичні рекомендації щодо процедури проведення адаптації новопризначених посадових осіб місцевого самоврядування в органах місцевого самоврядування

На запит органів місцевого самоврядування НАГС підготовлено Методичні рекомендації щодо процедури проведення адаптації новопризначених посадових осіб місцевого самоврядування в органах місцевого самоврядування (затверджено наказом НАГС від 08.07.2022 № 55-22). Розроблений документ має забезпечити уніфікований системний підхід цієї процедури.

Не можна виселяти ВПО з навчальних закладів без надання альтернативного притулку

На сьогоднішній день у навчальних закладах різного рівня тимчасово розміщено майже 40 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Інформація про розбронювання працівників, що звільнилися

Нагадуємо, що необхідно своєчасно подавати інформацію про звільнених працівників підприємств, установ, організацій аграрного комплексу для анулювання броні та відстрочення від призову, заброньованих за пропозиціями Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Податківцям дозволено проводити фактичні перевірки

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області, у першому півріччі проведено 266 фактичних перевірок. За результатами цих перевірок застосовано фінансові санкції на загальну суму понад 4,6 млн. грн.

Як заповнюється у звітності графа «головний бухгалтер», якщо штатним розкладом не передбачено посаду головного бухгалтера?

Головне управління ДПС у Києві інформує, що для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно з дотриманням вимог Закону України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі – Закон № 996) обирає форми його організації .

Бюджет. Новини законодавства

Ухвалений Закон, який дозволяє громадам використовувати кошти спецфонду під час воєнного стану

9 липня Верховна Рада України ухвалила загалом законопроект №7426, який дозволяє удосконалити порядок та способи виконання повноважень органами місцевого самоврядування. Йдеться про здатність під час військового стану спрямовувати кошти спеціального фонду до загального фонду з метою забезпечення першочергових витрат.

Держава розширила можливості органів місцевого самоврядування використати власні кошти

Якщо не вистачає коштів у загальному фонді місцевих бюджетів на потреби громад, уряд запропонував рішення. Тепер, за потреби, місцеві ради зможуть передавати кошти із спеціального загального фонду та використати їх за загальновстановленими правилами. Відповідні зміни до Бюджетного кодексу, підготовлених Міністерством розвитку громад та територій, ухвалила Верховна Рада України 9 липня. Законопроект №7426 було розглянуто за прискореною процедурою. Документ набуде чинності після підписання Президентом України та офіційної публікації Закону.

Парламент ухвалив Закон «Про державну реєстрацію геномної інформації людини»

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила важливий для правоохоронної системи та сфери експертно-криміналістичної діяльності закон – «Про державну реєстрацію геномної інформації людини» (реєстр. №4265).

Верховна Рада ухвалила закон, що визначає основні засади відновлення та розвитку регіонів та громад

Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про основи державної регіональної політики та політики відновлення регіонів та територій» (№5323). Він передбачає комплексне вдосконалення державної регіональної політики та враховує виклики, які стоять перед громадами та регіонами у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації.

В Україні пропонують запровадити кримінальне покарання за ігнорування повітряної тривоги

За порушення, яке призвело до заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх загибелі, можна буде отримати від штрафу в розмірі до 51 тис. грн до позбавлення волі. В Україні пропонується запровадити кримінальне покарання за ігнорування повітряної тривоги. У Верховній Раді України вже зареєстровано проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, скоєних в умовах воєнного стану (№7546).

Коментарі до матеріалу