Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (10.10.2022-14.10.2022)

17.10.2022 80 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Держбюджет 2023: місцеві бюджети отримають три нові трансферти з державного бюджету

Наступного року місцеві бюджети отримають три нові трансферти з державного бюджету, які вкрай актуальні під час війни. Зокрема, на підтримку самоврядування на деокупованих територіях, облаштування безпечних умов у школах і придбання шкільних автобусів.

Чи потрібно інформувати центр зайнятості про майбутнє скорочення працівників?

Роботодавець зобов’язаний інформувати центр зайнятості про заплановане вивільнення працівників за два місяці до вивільнення лише якщо звільнення на підставі скорочення є масовим (ст. 48, п. 4 ч. 3 ст. 50 ЗУ «Про зайнятість населення»).

Фінансова відповідальність за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності

Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності (крім звіту про контрольовані операції та/або документації з трансфертного ціноутворення, тощо) відповідно до ст. 120 ПКУ?

Як отримати лікарняні чи декретні допомоги від Фонду соціального страхування України?

Фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності здійснюється на підставі заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до Фонду за відповідним лікарняним.

МОН про черговість платежів, які здійснюються Казначейством та органами Казначейства за дорученням клієнтів

Указом Президента України від 24.02.2022 N 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 N 2102-IX (зі змінами), запроваджено режим воєнного стану в Україні.
 

Бюджет. Новини законодавства

Про внесення змін до Порядку проведення інспектування Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами

Постанова від 8 жовтня 2022 р. N 1123 "Про внесення змін до Порядку проведення інспектування Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами"

Підбито підсумки конкурсу з кращих практик впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців

Підбито підсумки конкурсу «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» у 2022 році. Відповідне рішення затверджено наказом НАДР від 07 жовтня 2022 року №94-22.

Щодо застосування КЕКВ з метою оплати (відшкодування) витрат присяжних за час виконання ними обов'язків у суді та виплати винагороди

Відповідно до статті 1 Закону від 07.07.2010 № 2453-VI "Про судоустрій та статус суддів" (далі - Закон) судову владу реалізують судді та у визначених законом випадках присяжні шляхом здійснення правосуддя в рамках відповідних судових процедур.

Новий Закон «Про колективні угоди та договори» посилить захист роботодавців та працівників

З прийняттям та набранням чинності урядовим законопроектом «Про колективні угоди та договори» наймані працівники та роботодавці отримають більш сучасні та дієві інструменти для ведення соціального діалогу, захист сторін колективних угод буде посилено.

Коментарі до матеріалу