Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (08.01.2024 - 12.01.2024)

12.01.2024 58 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Як виправити в трудовій книжці неправильно написане прізвище?

Якщо у трудовій книжці виявлено неправильне написання прізвища, виправити ці дані може роботодавець, у якого ви працюєте зараз. 

Чи необхідно працівникам щороку подавати заяву про застосування ПСП

Податкова соціальна пільга (далі – ПСП) застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати). 

Деякі зміни в законодавстві в умовах воєнного стану при звільненні

Звільнення – неприємність, що може трапитися з будь-ким, особливо важко, коли це в період війни та за ініціативи роботодавця.

ДКСУ:Придбання закладом загальної середньої освіти (ліцеєм) аптечок, виробів медичного призначення з метою використання в навчальному процесі

Економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету.

«Складаємо звітність за 2023 рік: правила для бюджетних установ»

9 січня 2024 року відбувся вебінар на тему: «Складаємо звітність за 2023 рік: правила для бюджетних установ», організований Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), в якому взяли участь близько 300 представників розпорядників коштів місцевих бюджетів та фінансових органів територіальних громад з усієї України.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд погодив законопроект про зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти з 2024 року

Кабінет Міністрів України погодив проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам». Невдовзі законопроєкт буде надіслано на розгляд до Верховної Ради України.

Мінагрополітики планує зміни до законодавства для лібералізації ринку землі

Мінагрополітики розроблено проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо лібералізації ринку земель та земельних відносин». 

У Парламенті зареєстрували законопроект, який дозволяє передавати майно закладів вищої освіти у комунальну власність громад

У Верховній Раді України зареєстрований Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування щодо управління державним або комунальним майном №10395, який передбачає можливість передачі майна закладів вищої освіти в комунальну власність громад.

Коментарі до матеріалу