Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (06.03.2023 - 10.03.2023)

10.03.2023 100 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Щодо обчислення страхового стажу на підставі трудової книжки, на титульній сторінці якої відсутня печатка організації

Відповідно до пункту 1 Порядку N 637 основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Інформуємо про пільги для 100% оплати листків непрацездатності

Для оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% із застосуванням пільги, необхідно додати скановані копії документів, що підтверджують право на пільгу – інформують спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. 

Оновлений алгоритм подання заяви-розрахунку на вебпорталі Пенсійного фонду. Вивчаємо зміни 

Правила заповнення заяви-розрахунку для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності роз’яснила сьогодні під час чергового вебінару Ірина Палій – начальник Відділу перевірки правильності розрахунку розміру страхових виплат у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності Пенсійного фонду Вінниччини.

Додаткові пільги мають працівники з інвалідністю

Актуальною темою сьогодення є питання працевлаштування та дотримання гарантій і преференцій, передбачених законодавством України,  щодо осіб з інвалідністю. Консультацію з цього питання надає заступник начальника відділу контролю з питань праці  управління інспекційної діяльності у Донецькій області Наталя Морозова.

Додаткові роз'яснення Міносвіти щодо фінансування педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, в яких оголошено простій

З метою ефективного використання бюджетних коштів Міністерство освіти і науки України надає додаткові роз'яснення щодо фінансування педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, яким (в яких) оголошено простій.
  

Бюджет. Новини законодавства

 

Перевірки обґрунтованості видачі лікарняних здійснюватиме Пенсійний фонд України

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2023 №185 затверджено Порядок проведення особами, уповноваженими правлінням Пенсійного фонду України, перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, який набув чинності з 07 березня.

Мінфін розширив перелік податкової інформації, яка може бути надана платнику податків за згодою його контрагента в Електронному кабінеті

Наказом Міністерства фінансів України від 27 лютого 2023 року № 110 «Про внесення змін у додаток 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету» розширено перелік податкової інформації, яка за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі може бути надана контрагенту.

Мінекономіки затвердило критерії визначення важливих підприємств для бронювання працівників

Мінекономіки наказом від 17.02.2023 № 952 затверджено Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

Коментарі до матеріалу