Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (04.07.2022-08.07.2022)

08.07.2022 82 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Класифікація посад державної служби

На період воєнного стану проведення класифікації посад державної служби призупинено. Класифікація посад продовжиться після закінчення воєнного стану на території України.

Благодійні послуги і ПДВ

Відповідно до п.п. 69.12 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) операції, передбачені п.п. 197.1.15 п. 197.1 ст. 197 ПКУ, що здійснені протягом 2022 року громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями, не включаються такими громадськими об’єднаннями або благодійними організаціями при визначенні загальної суми для обов’язкової реєстрації платником ПДВ відповідно до ст. 181 ПКУ.

Порядок призначення та звільнення держслужбовців у період воєнного стану

Відповідно до статті 86 Закону України "Про державну службу" державний службовець має право звільнитися зі служби за власним бажанням, попередивши про це суб’єкта призначення у письмовій формі не пізніш як за 14 календарних днів до дня звільнення.

Програма медичних гарантій: особливості реалізації з 1 липня 2022 року

Через війну ще на початку березня Міністерство охорони здоров’я України змінило підхід до фінансування системи охорони здоров’я. Кожна лікарня щомісячно гарантовано отримувала від Нацслужби здоров’я 1/12 від річного обсягу фінансування. Це дозволило утримати систему в критичний момент, забезпечити оплату праці медичним працівникам та безперебійну роботу лікарень.

Збереження робочого місця за працівником, який перебуває за кордоном

Тимчасовий захист в ЄС – це спеціальний механізм прихистку в країнах ЄС, який було активовано щодо українців, які втікають від війни, Директивою ЄС 2001/55/ЕС від 20 липня 2001 року про мінімальні стандарти для надання тимчасового захисту у разі масового напливу переміщених осіб та про заходи, що сприяють збалансованості зусиль між державами-членами щодо прийому таких осіб та відповідальності за наслідки такого прийому.

Бюджет. Новини законодавства

Оновлено вимоги щодо діяльності страхових посередників

Національний банк наближає вітчизняний ринок страхування до кращих європейських стандартів та запроваджує оновлені вимоги щодо реєстрації та діяльності страхових посередників.

МОЗ розпочинає інфраструктурний етап реформи охорони здоров'я

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №6306, який дозволяє Міністерству охорони здоров’я запустити інфраструктурну частину реформи охорони здоров'я.

Верховна Рада в умовах воєнного стану продовжує вдосконалювати законодавство щодо кримінальних та адміністративних правопорушень

Верховна Рада України на пленарному засіданні 1 липня 2022 року ухвалила в першому читанні проекти законів України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо удосконалення окремих положень досудового розслідування в умовах воєнного стану» (реєстр. №7370) та «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо здійснення судочинства в умовах воєнного стану» (реєстр. №7404), головний з підготовки та розгляду яких є Комітет з питань правоохоронної діяльності.

28 липня – День Української Державності

Набрав чинності Закон України від 31 травня 2022 року № 2295-ІХ про встановлення Дня Української Державності – 28 липня (закон опубліковано 8.06.2022 в «Голосі України» № 119 (7869).

Україна підписала «транспортний безвіз» з ЄС

29 червня 2022 року у французькому Ліоні Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. 

Коментарі до матеріалу