Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Спецпроєкт «Процес організації харчування в бюджетних установах»

14.12.2021 978 0 1

1 из 1

Увага! Заснований на реальній бухгалтерії

Листопад-грудень 2021 року

Даний спецпроект зацікавить бюджетні установи (загальноосвітні заклади), заклади охорони здоров'я (лікарні), а також заклади соціальної сфери (дома престарілих) та підвідомчі заклади МВС. Тобто ті які мають на балансі обладнані їдальні і відповідних працівників у штаті та згідно з чинним законодавством надають послуги громадського харчування споживачам.

Загальноосвітні заклади: школи, початкова школа, основна школа, старша школа, загальноосвітня школа-інтернат, вечірня (змінна) школа, спеціалізована школа (школа-інтернат), гімназія, ліцей, колегіум, загальноосвітня санаторна школа (школа-інтернат), школа соціальної реабілітації, ІРЦ (інклюзивно-ресурсні центри).

Процес організації обліку продуктів харчування дуже трудомісткій і потребує від керівника установи:

  • своєчасного планування;
  • правильного оформлення надходження та списання продуктів харчування;
  • забезпечення особливих умов зберігання та використання на всіх етапах перебування продуктів в установі;
  • координації роботи спеціальної комісії, до складу якої входять комірник, кухар, відповідальна особа та медичний працівник.

Для цього необхідно заповнити велику кількість документів та вести чіткий аналітичний облік.

І за все це несе відповідальність керівник установи/закладу. За неналежне виконання професійних або службових обов'язків керівнику загрожує штраф від 1 до 4 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі від 1 до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Унікальна технологія! Для того щоб ретельно розібратися в усіх етапах організації процесу харчування, наша редакторка Ляшенко Анна влаштувалася бухгалтером в одну з шкіл м. Підгороднє. І проходить на практиці увесь процес. Тож ви отримаєте рекомендації з обліку продуктів харчування з урахуванням рекомендацій від МОЗ і сезонності з перших рук спеціаліста-експерта.

Для ознайомлення зі Спецпроєктом не забувайте вводити свій логін та пароль або оформити передплату.

З питань придбання звертайтеся за тел. +38(044) 334-62-70