Ремонт харчоблоків в школах має відбуватися комплексно - з урахуванням площі і специфіки приміщень навчального закладу. Зокрема, кухні повинні бути укомплектовані тепловим, холодильним і технологічним промисловим обладнанням - слайсер, міксерами тощо.
Мета - перетворити старі харчоблоки в сучасні, комфортні і безпечні простору для дітей. Тому в приміщеннях шкільних їдальнях повинні бути практичні меблі і м'яке освітлення, загальний мінімалістичний інтер'єр з використанням екологічних оздоблювальних матеріалів. А для якісного і швидкого обслуговування людей в харчоблоці треба обов'язково налаштувати технологічний процес приготування їжі.
Саме такими критеріями для харчоблоків повинні користуватися проектувальники при будівництві та реконструкції шкіл у всіх регіонах України. Зокрема, за словами Івана Ликера, успішними прикладами харчоблоків можна назвати відповідні приміщення в таких навчальних закладах
www.kmu.gov.ua