Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (20.02.2023 - 24.02.2023)

24.02.2023 57 0 0

Затверджено зміни до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

У грудні минулого року був затверджений новий Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам здійснюються виплати.

Верховна Рада підтримала законопроект, який запроваджує можливість компенсації за знищене та пошкоджене житло

Підтриманий народними депутатами законопроект №7198 визначає перелік отримувачів компенсації за знищене та пошкоджене житло, її види, механізм оцінки та прийняття рішення щодо її надання, а також можливості її використання для отримання нового житла. 

ВРУ прийняла проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року»

Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому урядовий проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року» (реєстр.  №8228-1 від 29.11.2022). 

Мінекономіки: Новий закон “Про колективні угоди та договори” осучаснює сферу трудових відносин та наближає українське законодавство до норм ЄС

Верховна Рада ухвалила євроінтеграційний законопроект “Про колективні угоди та договори”, спрямований на осучаснення регулювання в сфері трудових відносин. Законопроект прийнято Парламентом в цілому 23 лютого 2023 року.  

Уряд зменшив перелік підстав для здійснення закупівель без Prozorro

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 1178 від 12 жовтня 2022 р., які направлені на створення належних умов для ефективного здійснення публічних закупівель. Відповідне рішення, що було розроблене Міністерством економіки України, прийняте на засіданні Уряду 17 лютого 2023 року.

Коментарі до матеріалу