Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (29.05.2023 - 02.06.2023)

02.06.2023 67 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

КМУ продовжує розподіл резерву освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році

26 травня 2023 року, на черговому засіданні Уряд затвердив розпорядження «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році».

Чи можливо звільнити працівника, який відмовився працювати у зв'язку зі зміною істотних умов праці в період воєнного стану?

Відповідно до статті 3 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану повідомлення працівника про зміну істотних умов праці та зміну умов оплати праці, передбачених частиною третьою статті 32 КЗпП України, здійснюється не пізніш як до запровадження таких умов. 

Держприкордонслужба не обмежує виїзд за кордон юнаків до 18 років

Останнім часом на різних інформаційних ресурсах все активніше ширяться повідомлення про те, що прикордонники не випускають або не випускатимуть з України 17-річних юнаків.

Відпустка без збереження заробітної плати на період воєнного стану

Інколи, відпустка без збереження заробітної плати – єдиний вихід для працівника і роботодавця. Адже з початком повномасштабного вторгнення РФ, чимало людей були змушені покинути свої домівки та роботу. Проте, якщо особа не бажає розривати трудові відносини – вона може скористатись відпусткою без збереження заробітної плати.

Чи правомірно залучати осіб з інвалідністю до роботи в нічний та надурочний час?

Відповідно до вимог статей 55 та 63 Кодексу законів про працю України, робота осіб з інвалідністю у нічний час та залучення даних осіб до надурочних робіт допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

У Міжнародний день захисту дітей Уряд ухвалив дві важливі постанови щодо шкільного харчування

1 червня 2023 року, у Міжнародний день захисту дітей, на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив дві важливі постанови

Унормувано конкурсну процедуру призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури

Верховна Рада України 29 травня 2023р. прийняла в другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо унормування конкурсної процедури призначення керівників комунальних закладів культури та формування базової мережі закладів культури (реєстр. №8216).

Внесено зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

30 травня 2023 р. урядом внесено зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом.

Унормування кадрових конкурсів: Верховна Рада прийняла важливий закон у сфері культури

29 травня Верховна Рада України прийняла важливий закон у сфері культури, розроблений МКІП та ініційований Кабінетом Міністрів України.

Коментарі до матеріалу