Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (26.08.2024 - 30.08.2024)

30.08.2024 22 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Розʼяснення Мінреінтеграції щодо вимог для українських неурядових організацій, які бронюють своїх працівників

До сфери відповідальності Мінреінтеграції входить затвердження переліку українських неурядових організацій, що реалізують гуманітарні проєкти за кошти міжнародних партнерів і є критично важливими для економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

З 1 жовтня 2024 року НБУ тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту"

Тимчасовий ліміт на суму переказів з «карти на карту» запобігатиме використанню платіжної інфраструктури в протиправних цілях та не вплине на діяльність волонтерів.

Громади визначили законодавчі пріоритети для ефективного функціонування місцевого самоврядування

Належна законодавча підтримка з боку держави діяльності органів місцевого самоврядування є однією з головних умов ефективного розвитку громад та відновлення тих українських територій, які постраждали від російської агресії.

Добровільна сплата єдиного страхового внеску за попередні періоди

Добровільна участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування — це простий спосіб здійснювати добровільні страхові внески з метою отримання страхового стажу та збільшення власних пенсійний виплат у майбутньому пенсіонерів.

Порядок скасування довіреності

У сучасному динамічному світі часто виникає потреба делегувати свої повноваження іншим особам. Але як припинити дію довіреності, якщо виникла така необхідність?

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Оновлено порядок ведення касових операцій у національній валюті

Національний банк України оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні з метою приведення його у відповідність до актуальних вимог законодавства України та нормативно-правових актів регулятора. Зокрема, Національний банк виключив можливість отримання готівки суб’єктами господарювання за розрахунками з громадянами, які здійснюються шляхом переказу коштів без відкриття рахунку.

Спрощується порядок оформлення державної соціальної допомоги

Завдяки діджиталізації та інтеграції різноманітних реєстрів заявникам не потрібно буде подавати жодні паперові документи чи їх копії, якщо вони вже є в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери (ЄІССС), або які можна отримати шляхом міжвідомчого інформаційного обміну від інших державних органів – розпорядників і власників відповідних реєстрів.

Коментарі до матеріалу