Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (26.06.2023 - 30.06.2023)

30.06.2023 88 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи можна відмовити працівнику у наданні соціальної оплачуваної відпустки

До Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці (далі – Міжрегіональне управління) звернувся пан Петро, з питанням про надання соціальної оплачуваної відпустки тривалістю 10 календарних днів, який працює охоронцем на підприємстві критичної інфраструктури Донеччини, та має дитину з інвалідністю.

Про затвердження Змін до деяких методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку для суб'єктів державного сектору

Наказом Мінфіну від 09.06.2023 р. № 310 затверджено зміни до деяких методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку для суб'єктів державного сектору.

Єдиний внесок при нарахуванні компенсації за невикористану відпустку

Пунктом 1 частини першої ст. 7 Закону № 2464 визначено, що базою нарахування єдиного внеску  роботодавцями є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці».

Стосовно відновлення оплати листків непрацездатності особам, які працюють за сумісництвом

Федерація профспілок України звернулася до Міністерства соціальної політики України з метою врегулювання питання щодо наданням допомоги по тимчасовій непрацездатності та вагітності і пологах застрахованим особам, які крім основного місця роботи працюють за сумісництвом на цьому ж чи на іншому підприємстві.

Роз'яснення Казначейства щодо заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжній інструкції

Органи Казначейства здійснюють платежі з рахунків розпорядників і одержувачів бюджетних коштів, а також інших клієнтів на підставі платіжних інструкцій, поданих за формою, наведеною у додатку 35 до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.12.2012 N 1407, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17.01.2013 за N 130/22662 (далі - Порядок).

 

Бюджет. Новини законодавства

 

З 1 липня буде завершено дію карантину та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу

З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей.

Про перенесення деяких святкових днів: Різдво Христове, День Української державності та День захисників та захисниць

У ВРУ зареєстровано законопроєкт № 9431, яким пропонується внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, визначивши, що 25 грудня відзначається Різдво Христове, 15 липня – День Української Державності, 1 жовтня – День захисників і захисниць України. В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України продовжується потужне відродження Української нації. Невпинна успішна боротьба за свою ідентичність сприяє внутрішньому усвідомленню та бажанню кожного українця проживати власне життя зі своїми традиціями, святами тощо.

ВРУ прийняла Закон щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану

Верховна Рада України 28 червня 2023 року 311 голосами прийняла у другому читанні та в цілому підготовлений Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану (реєстр. №9342).
 

Законопроект щодо верифікації відомостей про пацієнтів підтримано парламентом у другому читанні

Верховна Рада України підтримала у другому читанні проект Закону України № 9272 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів, поданий Кабінетом Міністрів України.

Коментарі до матеріалу