Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (25.07.2022-29.07.2022)

29.07.2022 90 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

За якою формою подається уточнюючий Розрахунок та який порядок уточнення показників додатка 4ДФ до Розрахунку?

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.

Роз'яснення для громад: відкриті торги в умовах воєнного часу

Із запровадженням 24 лютого 2022 року воєнного стану, більшість замовників припинили проведення відкритих торгів, а свої невідкладні потреби забезпечували керуючись умовами Постанови №169. Проте, вже починаючи з квітня, все більше закупівельників почали переводити свою закупівельну роботу у звичайний формат.

Соціальний захист працівників системи освіти

27 липня для учасників платформи «Освіта» Всеукраїнської Асоціації ОТГ у партнерстві з швейцарсько-українським проєктом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» – DECIDE було проведено вебінар з питань соціального захисту працівників системи освіти, участь в якому взяли понад 220 осіб.

Проведення уцінки/дооцінки основних засобів: що з амортизацією?

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які визначені відповідними положеннями Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Чи чекати перевірок від Держпраці під час воєнного стану?

Фахівці Головного управління наголошують на підставах проведення у суб`єктів господарювання позапланових заходів державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану, що визначені статтею 16 Закону № 2352-IX.

Бюджет. Новини законодавства

Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій"

Закон передбачає комплексне удосконалення державної регіональної політики та враховує виклики, які постали перед громадами та регіонами у зв’язку з військовою агресією російської федерації.

Відтепер кошти зі спеціального фонду місцевого бюджету громади можуть використовувати на нагальні потреби - набрав чинності закон

27 липня 2022 року набрав чинності Закон України №2390 «Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо посилення гнучкості місцевих бюджетів та підвищення оперативності прийняття рішень» (законопроект №7426, розроблений Міністерством розвитку громад та територій).

Врегулювано питання здійснення Казначейством платежів за видатками, пов’язаними з підготовкою до опалювального сезону та енергозбереженням

Сьогодні  на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (далі – Порядок).

Ухвалена нова редакція Закону «Про лікарські засоби»

Нова редакція закону покликана гармонізувати українське законодавство, що регулює правовідносини у сфері лікарських засобів в Україні, з нормативно-правовими актами Європейського союзу, запровадити єдину термінологію та єдині правила регулювання фармацевтичного ринку.

Внесено зміни до порядку повідомлення органів ДПС про прийняття працівника на роботу

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2022 року № 835 (далі – Постанова № 835) внесено зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

Коментарі до матеріалу