Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (25.04.2022-29.04.2022)

02.05.2022 139 0 0

Бюджет. Новости законодательства

Затверджено зміни в інструкції із застосування переліку професійних захворювань

Діагноз професійного захворювання "гостра респіраторна хвороба COVID-19, викликана коронавірусом SARS-CoV-2" (далі - COVID-19), для медичних та інших працівників, безпосередньо зайнятих у ліквідації епідемії та здійсненні заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 та лікування пацієнтів з випадками COVID-19 встановлюється у порядку, визначеному пунктом 5 цієї Інструкції.

Мінреінтеграції затвердило Перелік громад, розташованих у районах проведення бойових дій чи тимчасово окупованих

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на чолі з Віце-прем'єр-міністром України Іриною Верещук затвердило Перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня року (наказ від 25 квітня 2022 р. № 75).

Уряд вніс зміни до порядку обчислення середньої заробітної плати

Уряд вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати з огляду на особливості воєнного часу. Це дозволить коректно вирахувати середню заробітну плату на підприємствах, які внаслідок бойових дій змушені переривати діяльність.

Закон України № 1914: щодо реєстру керівників платників податків – боржників

Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено новим п.п. 14.1.213 екз.1.

Протоколи про адміністративні правопорушення під час фактичної перевірки

Законом України від 15 березня 2022 року №2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесено зміни, зокрема до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП).

Бюджет. Бухгалтерский обзор

Що робити юрособам, офіси яких зруйновані та, відповідно, всі архіви, усю первичку протягом трьох місяців неможливо буде відновити?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області у разі втрати, пошкодження або дострокового знищення первинних документів платник податків зобов'язаний у п'ятиденний термін з дня такої події письмово повідомити (з наданням оформлених відповідно до законодавства документів, що підтверджують настання події, що призвела до такої втрати або дострокове знищення документів) контролюючий орган за місцем обліку у порядку, встановленому Кодексом для подання податкової звітності.

Оплата праці педагогам повинна проводитись незалежно від місця їх перебування

До Міністерства освіти і науки України звертаються працівники навчальних закладів про невиплату заробітної плати тим працівникам, які в умовах військового стану були змушені змінити місце проживання, залишити робоче місце, але мають можливість виконувати роботу дистанційно або не можуть виконувати свої посадові обов'язки, а також щодо зменшення розмірів надбавок та доплат педагогічним працівникам тощо, і відомство дає роз'яснення.

Соціальний захист публічних службовців під час воєнного стану: НАДС спільно з колегами напрацьовано відповідний законопроект

НАГС ініційовано розгляд питання про соціальні гарантії для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування на випадок загибелі (каліцтва) під час виконання обов'язків в умовах правового режиму воєнного стану. На думку Глави НАГС Наталії Алюшиної, держава має подбати про соціальний захист та підтримку публічних службовців у воєнний час.

Нові роз'яснення Національного агентства щодо запобігання корупції до компанії декларування 2022 року

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз'яснень № 11, яка містить відповіді на 234 питання та забезпечує однакове застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII : про суттєві зміни у майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку.

Протягом якого строку після припинення військового стану підлягає уточненню податковий кредит, задекларований платниками під час його дії?

Відповідно до п. 32 прим. 2 підрозд. 2 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) тимчасово, на період дії правового режиму військового стану, платники податків за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) постачальниками не зареєстровані податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми.

Коментарі до матеріалу