Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (24.04.2023 - 28.04.2023)

28.04.2023 61 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Чи має продовжуватись виплата «військової» пенсії, якщо пенсіонера призвали до лав ЗСУ?

З урахуванням зазначеного, якщо пенсіонеру призначено «військову» пенсію, то у разі призову його на військову службу виплата пенсії має продовжуватись.

Компенсація, нарахована роботодавцем працівнику, за невикористані щорічні відпустки: що з єдиним внеском?

Суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток у розмірах, передбачених законодавством, є базою для нарахування єдиного внеску.

Позашкільний заклад призупинив діяльність, а потім поновив роботу. Як бути з сумісниками?

У позашкільному закладі працюють сумісники-педагоги. Заклад призупинив діяльність на 2 тижні, а потім поновив і почав працювати дистанційно. Що директору робити з сумісниками: вони працюють далі чи їх можна звільнити?

Держпраці нагадує про особливості працевлаштування неповнолітніх

В нелегкі часи, які переживає зараз наша країна у зв’язку з російською військовою агресією багато неповнолітніх українців, бажаючи допомогти своїм родинам і країні, намагаються працевлаштуватися, шукають роботу. Це цілком можливо, адже неповнолітні особи у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються пільгами, встановленими законодавством України ( стаття 187 Кодексу законів про працю України).

Щодо оформлення трудових відносин з особами, що перебуватимуть на чергуванні в пунктах незламності

Згідно із статтею 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Щодо набуття чинності окремими пунктами ЗУ «Про оборонні закупівлі»

23 квітня 2023 року набули чинності окремі пункти Закону України від 24 лютого 2023 року N 2958-IX, яким внесено зміни до ЗУ «Про оборонні закупівлі».

Кабмін запропонував механізм компенсації збитків суб'єктам господарювання з територій бойових дій та СОТ

Пропонується, що компенсація суб'єктам господарювання збитків здійснюватиметься за рахунок коштів від відшкодування РФ матеріальних збитків, завданих внаслідок тимчасової окупації українських територій.

На початку травня Парламент знову має продовжити термін дії військового стану та загальної мобілізації

Верховна Рада України знову має продовжити термін дії воєнного стану та загальної мобілізації. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Ухвалено порядок надання держдопомоги на ремонт пошкодженого житла

Ухвалено порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії Росії, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою електронної послуги є Відновлення.

Підписано Закон про зміни у зберіганні первинних документів

Президент України підписав Закон України від 20.03.2023 р. № 2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією щодо фінансових рахунків».

Коментарі до матеріалу