Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (22.05.2023 - 26.05.2023)

26.05.2023 63 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Повторне відправлення звітності у разі виправлення показників

Електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до ПКУ, законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» зі змінами та доповненнями та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» зі змінами та доповненнями без укладення відповідного договору (абзац перший п. 42.6 ст. 42 ПКУ).  

Чи може мати, яка має сина дев’яти років, отримати відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною віком до 14 років?

Відповідно до вимог абзацу першого пункту 3-1статті 25 Закону України «Про відпустки» відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку матері або іншій особі, зазначеній у частині третій статті 18 цього Закону, для догляду за дитиною віком до 14 років на період оголошення карантину на відповідній території.

Чи має право роботодавець перенести щорічну відпустку працівника без його згоди?

Згідно статті 80 КЗпП України перенесення щорічної відпустки за ініціативою роботодавця є винятком із загальних правил. В такому випадку, щорічна відпустка може бути перенесена на інший період.

Чи можна самостійно обрати банківську установу для отримання заробітної плати

На новому місці проживання пані Ольга нарешті знайшла роботу за фахом. Умови праці, дружній колектив та улюблена робота цілком влаштовували молоду жінку. Але її бентежила одна обставина – роботодавець вимагав на отриманні заробітної плати пані Ольги в запропонованій ним самим банківській установі.

Що треба знати про працевлаштування неповнолітніх

Ще трохи й розпочнуться довгоочікувані літні канікули. Багато з дітей, бажаючи мати фінансову незалежність або заради придбання цінних речей, вже зараз замислюються над літнім підробітком. Але не все так просто і законодавством України врегульовані питання щодо роботи неповнолітніх.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Зареєстровано законопроект про зміну термінів виплати відпускних

ВРУ зареєстровано законопроект №9309 від 19.05.2023 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо строків оплати відпусток.

Затверджено зміни до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані

Наказом Мінреінтеграції від 15 травня 2023 р. № 143 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською федерацією.

Порядок виконання судових рішень щодо соціальних виплат

Щодо порядку виконання судових рішень про перерахунок пенсії та виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Основними проблемами невиконання рішень із соціальних виплат є відсутність належного бюджетного фінансування, а також необхідність удосконалення механізму виконання таких рішень.

Коментарі до матеріалу