Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (17.04.2023 - 21.04.2023)

21.04.2023 79 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Чи може працівник сам обрати банк для виплати заробітної плати?

Чи може роботодавець відмовити працівнику у виплаті заробітної плати на розрахунковий рахунок фінансової установи, через відсутність укладеного договору із такою установою?

Яку роботу слід вважати сезонною?

Список сезонних робіт та галузей, де можуть застосовуватись такі роботи є вичерпним, а тому з працівником може бути укладений трудовий договір на виконання сезонної роботи, якщо така робота відповідає наступним вимогам.

В якому розмірі роботодавець зобов’язаний виплачувати заробітну  плату працівнику за першу половину місяця (аванс) та які при цьому утримання може з неї здійснювати?

Вимогами частини третьої статті 115 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) визначено, що розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим із виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів — представниками, обраними й уповноваженими трудовим колективом), але не менше від оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду: особливості надання

Одним із видів страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є допомога по тимчасовій непрацездатності, яка надається у випадку догляду

Вживаються заходи щодо недопущення конфлікту інтересів під час виконання держслужбовцями посадових обов’язків

У Північно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці вживаються заходи щодо недопущення конфлікту інтересів під час виконання державними службовцями посадових обов’язків.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Президент підписав закон про захист пенсійних прав в умовах воєнного стану

Йдеться про Закон №2981-ІХ. Їм регулюється призначення пенсії особам, котрі живуть на ТОТ чи території бойових дій.

Уряд розширив повноваження територіальних центрів комплектування

Кабінет Міністрів України вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

ВРУ ухвалила Закон про підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам навчального процесу

Верховна Рада України 11 квітня 2023 р. ухвалила загалом проект Закону «Про внесення змін до статті 51 Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу (реєстр. №8378).

З 19 квітня ПФУ отримуватиме 100% ЄСВ

Уряд, постановою від 11.04.2023 № 322 вніс зміни до пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), які визначені у додатку до постанови КМУ від 26.11.2014 № 675 «Про затвердження пропорцій .

В Україні на 10 років запроваджено санкції проти низки російських IT-компаній

З 15 квітня в Україні офіційно запроваджено санкції проти низки російських IT-компаній. До списку потрапили "Компанія ВК", "Яндекс", "1С", "Програмні продукти "Вітрило", АТ "Сітронікс".

Коментарі до матеріалу