Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (15.05.2023 - 19.05.2023)

19.05.2023 66 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи застосовуються штрафні санкції у період дії воєнного стану?

При цьому, вимоги законодавства щодо мораторію (зупинення) застосування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) на період дії воєнного, надзвичайного стану та/або на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), не застосовуються.


Як оплачується робота бухгалтерії та ВК, якщо працівникам оголошено простій

На підприємстві для всіх працівників оголошено простій у зв’язку з неможливістю виконання роботи на даний час. Проте, роботодавець вимагає виконання посадових обов’язків дистанційно від працівників відділу кадрів та бухгалтерії, при цьому оплата праці проводиться в розмірі 2/3 посадового окладу. Чи правомірні дії роботодавця?

За не надання суб’єктом господарювання відповіді на запит органів ДПС передбачено відповідальність

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що Законом України № 2970-IX від 20.03.2023 доповнено п. 121.2 до статті 121 Податкового кодексу України у звʼязку із веденням в дію положень законодавства в частині автоматичного обміну податковою інформацією.

Закон України № 2970-ІХ: змінено терміни зберігання первинних документів

Головне управлінні ДПС в Одеській області інформує, що 28 квітня 2023 року набрав чинності Закон України від 20 березня 2023 року № 2970-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» (далі – Закон № 2970).

ДКСУ: використання залишків коштів освітньої субвенції

Державна казначейська служба України розглянула Ваш інформаційний запит щодо використання залишків коштів за освітньою субвенцією та в межах компетенції повідомляє.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Мін'юст: оновлено процедуру надання інформації з ЄДР

Мін'юст наказом від 05.05.2023 № 1692/5 затвердив новий Порядок надання відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Він запрацює за десять днів з дня його офіційного опублікування.

Президент підписав закони про продовження військового стану та мобілізації в Україні до 18 серпня 2023 року

Раніше, відповідно до Закону від 07.02.2023 № 2915-IX військовий стан було продовжено до 20 травня 2023 року.

Запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна

Запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Відповідну ухвалу було прийнято Кабінетом Міністрів України. Запроваджуються чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів нерухомості.

Коментарі до матеріалу