Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (13.02.2023 - 17.02.2023)

17.02.2023 98 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи має право роботодавець змушувати працівників виконувати свої посадові обов'язки під час оголошеної повітряної тривоги?

Цивільний захист – це функція держави, спрямована на захист населення, територій та майна від надзвичайних ситуацій, зокрема від подій військового характеру.

Про можливість звільнення працівників, котрі довго не виходять на зв’язок

В Національному університеті “Запорізька політехніка” відбувся інформаційний семінар з питань трудового законодавства. Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області розповіли співробітникам вишу та його структурних підрозділів про дії роботодавця стосовно нарахування та виплати лікарняних, надання відпустки без збереження заробітної плати, роботу за сумісництвом.

Мінекономіки: лист щодо порядку бронювання військовозобов’язаних

У листі Мінекономіки щодо порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану розповідається про наступне...

В особистому кабінеті роботодавця статус лікарняного позначено як «готово до сплати». Коли роботодавець отримає кошти на рахунок?

Статус листка непрацездатності «готово до сплати» вказує на те, що страхувальник може працювати з ним для нарахування коштів.

Надання матеріальної допомоги на оздоровлення медпрацівникам у період дії воєнного стану

До Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці звернувся медичний працівник з проханням надати роз’яснення з питання щодо надання матеріальної допомоги на оздоровлення медичним працівникам до щорічної відпустки у період дії воєнного стану?

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Законопроект 5344 створює нові можливості для працевлаштування людей з інвалідністю

Існуюча система працевлаштування осіб з інвалідністю, яка ґрунтується на квотному принципі та системі штрафних санкцій, не є ефективною. В результаті, в Україні офіційно працевлаштовано лише 16% людей з інвалідністю, тоді як в Європі цей показник сягає понад 55%.

Реформа системи оплати праці державних службовців – один з пріоритетів реформи публічного управління та вагомий індикатор членства України в ЄС

Реформа системи оплати праці державних службовців – один з пріоритетів реформи публічного управління та вагомий індикатор членства України в ЄС. На цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час засідання круглого столу "Реформа системи оплати праці державних службовців як складова євроінтеграції".

Уряд схвалив підписання угоди між Україною та Румунією про визнання документів про освіту

14 лютого 2023 року, під час засідання Уряду схвалено проект розпорядження КМУ «Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про взаємне визнання документів про освіту».

Схвалено проект Указу Президента України «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам науки»

На черговому засіданні Уряду схвалено проект Указу Президента України, відповідно до якого будуть призначені довічні державні стипендії видатним діячам науки, які досягли сімдесятирічного віку.

Видатки на закупівлю допоміжних засобів реабілітації для людей з інвалідністю у бюджеті-2023 збільшено на понад 60%

Реабілітація та повернення до повноцінного життя людей з інвалідністю – один з ключових пріоритетів Міністерства соціальної політики. Інтеграція в суспільство українців, що отримали інвалідність, створення можливостей для їхнього подальшого активного життя – одна з головних цілей політики, яку системно реалізує Міністерство.
 

Коментарі до матеріалу