Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (12.12.2022-16.12.2022)

16.12.2022 56 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Щодо особливостей здійснення публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування

Міністерство економіки України як Уповноважений орган, який здійснює регулювання та реалізує державну політику у сфері закупівель, згідно з пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 “Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування” (далі - постанова № 1178, Особливості), на численні звернення суб’єктів сфери публічних закупівель щодо порядку здійснення закупівель товарів, робіт і послуг згідно з Особливостями, повідомляє. Пунктом 37 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про публічні закупівлі” (далі – Закон) установлено, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених цим Законом, визначаються Кабінетом Міністрів України із забезпеченням захищеності таких замовників від воєнних загроз.

Опубліковано Закон України «Про Державний бюджет України на 2023 рік»

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома, що 23.11.2022 Президент України підписав Закон України від 03 листопада 2022 року № 2710-IX «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (далі – Закон № 2710).

Чи має працівник право на оплату лікарняного від ФССУ, якщо він захворів у свій перший день роботи?

Фонд соціального страхування України гарантує страховий захист для всіх українських працівників. Навіть якщо ви захворіли у свій перший робочий день, ФССУ оплатить допомогу за лікарняним у повному обсязі.

Асоціація обговорила з ключовими держорганами питання нової процедури бронювання від мобілізації та особливості організації закордонних відряджень

9 грудня Європейська Бізнес Асоціація провела зустріч з представниками Міністерства економіки України, Генерального штабу ЗСУ, Держприкордонслужби України, Мінцифри для обговорення чи не найактуальнішого питання, яке ось п’ятий місяць турбує бізнес спільноту: розробки та запуску нової процедури бронювання військовозобов’язаних від мобілізації та організації закордонних відряджень для співробітників.

Чи є дійсними накази з кадрових питань з якими співробітника не ознайомив роботодавець

До Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці звернулась пані Ольга з питанням: чи є дійсними накази з кадрових питань з якими пані Ольгу не ознайомив роботодавець. За допомогою засобів онлайн зв’язку інспектором праці Мариною Солохою пані Ользі було  надано консультацію.

Бюджет. Новини законодавства

 

Оновлений перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ та в оточенні

Наказом Мінреінтеграції від 30 листопада 2022 року №280 затверджено оновлений перелік територіальних громад, які розташовані в районах проведення військових (бойових) дій, або перебувають у тимчасовій окупації, в оточенні (блокуванні).

МОН: Можливості діяльності Національного фонду досліджень України розширено на законодавчому рівні

13 грудня 2022 року Парламент ухвалив зміни до Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність», що стосуються діяльності Національного фонду досліджень України.

Кабінетом Міністрів України дозволено проводити позапланові перевірки

Постановою № 1363 від 06 грудня 2022 р. внести такі зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 "Про припинення заходів державного нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану" (Офіційний вісник України, 202 .., № 25, ст.1355, №41, ст.2233, №51 ст.2893, №70, ст.4235).

Коментарі до матеріалу