Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (09.01.2023 - 13.01.2023)

13.01.2023 118 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Актуальні зразки договорів про закупівлю товарів, робіт, послуг та рамкових угод

«Договір про закупівлю» - це господарський договір, що укладається між замовником і учасником за результатами проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та передбачає платне надання послуг, виконання робіт або придбання товару, Відповідно до частини 6 статті 1 Закону «Про публічні закупівлі».

Особливості надання відпусток працівникам-сумісникам

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели в Запорізькому державному медичному університеті інформаційний семінар з питань трудового законодавства та внесених до нього змін на час дії воєнного стану в Україні.

МОН підготувало довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції на 2023 рік

Команда Міністерства освіти і науки України за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International) підготувала інформаційні довідки про розрахунок обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2023 рік.

Який порядок надання  документів (копій) для проведення перевірки

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що відповідно до п. 85.1 ст. 85 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) забороняється витребування документів від платника податків будь-якими посадовими (службовими) особами контролюючих органів у випадках, не передбачених ПКУ.

Виплати за лікарняними по вагітності та пологах

В Україні працюючі жінки при виході у відпустку по вагітності та пологах отримують відповідну допомогу. Підставою для її призначення є листок непрацездатності, сформований на підставі медичного висновку.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Парламент прийняв закон, який удосконалює порядок укладання договорів про співробітництво громад

12 січня 2022 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому розроблений Мінрегіоном законопроект про внесення змін до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо впорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад №5742.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект, який імплементує стандарти ЄС в законодавство України у сфері водовідведення

Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект, який сприяє удосконаленню послуг з централізованого та нецентралізованого водовідведення та впроваджує в українське законодавство європейські стандарти щодо захисту довкілля від негативного впливу стічних вод.

ВРУ прийняла у першому читанні законопроект про освіту дорослих

12 січня 2023 року, зроблено черговий важливий крок на шляху законодавчого врегулювання системи освіти дорослих – на засіданні Верховної Ради України розглянуто та прийнято у першому читанні проект Закону України «Про освіту дорослих» (реєстраційний № 7039), який розробила робоча група при Міністерстві освіти і науки України.

Розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2023 рік

Міністерство освіти і науки України за підтримки шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International) підготувало інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2023 рік.

Про внесення змін до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі

Наказом Міністерства Фінансів України №432 від 13.12.2022 р., в внести до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28 лютого 2017 року № 307, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 березня 2017 року за № 384/30252 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 29 листопада 2017 року № 976).

Коментарі до матеріалу