Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (04.09.2023 - 08.09.2023)

08.09.2023 94 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Порядок обчислення середньої зарплати – змінено

1 вересня 2023 року Кабінету Міністрів України вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 №100.

Рекомендації щодо організації освітнього процесу

Нині ми всі перебуваємо у стресових обставинах і, звісно, це неабияк впливає на наш фізичний і моральний стан. У такі моменти важливо дбати про себе та свої потреби.

Новий закон про службу в ОМС: що зміниться для виборних осіб

Верховна Рада України ухвалила Закон України № 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування», який 18 липня цього року підписав Президент України.

Уряд дав доручення запровадити систему оплати праці державних службовців на основі класифікації посад

На черговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято протокольне рішення "Щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад з 1 січня 2024 року".

Бюджет-2024: у Мінфіні обговорили основні показники бюджету із асоціаціями органів місцевого самоврядування та облдержадміністраціями

Під головуванням першого заступника Міністра фінансів Дениса Улютіна та заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева відбулась онлайн-зустріч зі всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування та департаментами фінансів облдержадміністрацій і Київської міської ради щодо обговорення основних показників держбюджету-2024.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд встановив вимоги до облаштування місць тимчасового проживання ВПО

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка затверджує Порядок функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Порядок вперше визначає механізм утворення й обліку таких місць, а також мінімальні вимоги для життєзабезпечення ВПО.

Внесено зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати

Внесено зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, повідомляє представник Парламенту Тарас Мельничук. Змінами передбачено, що обчислення середньої заробітної плати для надання матеріальної (грошової) допомоги проводиться з урахуванням виплат за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю надання матеріальної (грошової) допомоги, а обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки проводиться з урахуванням виплат за робочий рік, у якому виникло право на таку відпустку.

Уряд ухвалив постанову про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України

1 вересня 2023 р., на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено постанову «Про внесення змін до пункту 213 Правил перетинання державного кордону громадянами України».

Як громади управлятимуть відходами: Уряд затвердив порядок складання місцевих планів

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок розроблення, погодження та затвердження місцевих планів управління відходами (посилання на Постанову Уряду).
 

Коментарі до матеріалу