Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (03.10.2022-07.10.2022)

07.10.2022 85 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Як юридичній особі виправити самостійно виявлену помилку в заяві за ф. № 1-ОПП?

Відповідно до п. 66.4 ст. 66 ПКУ платники податків – юридичні особи та їх відокремлені підрозділи зобов’язані подати контролюючому органу відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків, шляхом подання заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою № 1-ОПП (далі – заява за ф. № 1-ОПП) з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

Розмір посадового окладу працівника I тарифного розряду з 1 жовтня

Починаючи з січня 2017 року у Законах України про Державний бюджет України на відповідні роки розмір посадового окладу працівника 1 тарифного розряду не визначається, бо Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6.12.2016 № 1774-VIII внесено зміни до статті 96 КЗпП України та статті 6 Закону України «Про оплату праці».

Використання залишків освітньої субвенції

Міністерство освіти і науки України у листі від 4.10.2022 № 1/11649-22 щодо використання освітньої субвенції зазначає, що станом на 1.01.2022 залишки освітньої субвенції  становили 5 657,5 млн грн, а станом на 1.09.2022 вони склали 9 184,1 млн грн.

Особливості нарахування та сплати єдиного внеску (ЄСВ)

Чи потрібно особам, які провадять незалежну професійну діяльність, та членам фермерського господарства, що набули статус пенсіонера або особи з інвалідністю, повідомляти контролюючий орган про такий статус?

Чи виникають податкові зобов’язання з ПДВ у разі медичного страхування працівників за кошти підприємства?

Згідно з п.п. 14.1.185 п. 14.1 ст. 14 ПКУ постачання послуг – це будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об’єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об’єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності.
 

Бюджет. Новини законодавства

Щодо виплат коштів з Державного бюджету народним депутатам України

Нарахування заробітної плати народному депутату здійснюється на підставі наявності табеля обліку робочого часу. Його подають до бухгалтерії за підписом керівника секретаріату, секретаря та голови відповідного комітету Верховної Ради України.

Регулювання відносин оренди майна комунальної власності, відмінного від земельних ділянок - роз'яснення змін для громад

Експерти Програми USAID DOBRE підготували коротке роз’яснення щодо внесених змін у порядок регулювання відносин оренди майна комунальної власності, відмінного від земельних ділянок.

Сумісництво: зміни на рівні законодавства

Відповідно до частини 2 статті 21 Кодексу законів про працю України працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції інвестиційної діяльності в Україні"

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" Мінекономіки повідомляє, що на офіційному вебсайті (рубрика "Обговорення проектів документів") оприлюднено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції інвестиційної діяльності в Україні" (далі – законопроект).

Ухвалено Закон про добровільність військового обліку жінок

Верховна Рада ухвалила у цілому Закон про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних (законопроєкт № 6482). Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Коментарі до матеріалу