Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (03.06.2024 - 07.062024)

07.06.2024 37 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


Запис у трудовій книжці є, але відбиток печатки, який поставлено під час звільнення, – нечіткий. Які подальші дії?

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії.

Візит до ТЦК-не прогул

Візит до територіального центру комплектування для оновлення даних є поважною причиною для відсутності на робочому місці у тих військовозобов’язаних громадян, які працюють. 

Лист ПФУ: щодо обчислення страхового стажу за соцстрахуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності працівниці

Відповідно до статті 14 Закону № 1105 страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не менше мінімального страхового внеску, крім випадків, передбачених абзацом другим цієї частини.

Переведення сумісника на основне місце роботи

Відповідно до ст.21 Кодексу законів про працю України працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладання трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, установах, організаціях.

Електронний листок непрацездатності: де і як створюються, яких статусів бувають і що кожен з них означає

Відповідно до пунктів 4-5 «Порядку організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328 (далі – Порядок №328), Електронний реєстр листків непрацездатності формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем інформації, що міститься в ньому.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд затвердив спрямування коштів до місцевих бюджетів на облаштування шкільних укриттів

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції з державного до місцевих бюджетів на ремонт і будівництво укриттів у школах.

Уряд продовжив терміни чинного бронювання військовозобов'язаних

Бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, продовжено на три місяці.

З 31 травня почав діяти Технічний регламент засобів цивільного захисту

Кабмін постановою від 26.05.2023 № 535 затвердив Технічний регламент засобів цивільного захисту (далі –  постанова,Технічний регламент). 

Законопроєкт, що розширює перелік обмежень для медпрацівників для недопущення призначень ліків під впливом фінансових стимулів, прийнято в першому читанні

Верховна Рада України прийняла в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення обмежень для медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації під час здійснення ними професійної діяльності».

Коментарі до матеріалу