Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (01.05.2023 - 05.05.2023)

05.05.2023 66 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

У якому разі розмір одноразової допомоги у зв'язку з нещасним випадком з виробництва може бути зменшено до 50%

Порушення застрахованою особою правил охорони праці, що спричинило нещасний випадок чи професійне захворювання, не звільняє страховика від виконання зобов'язань перед потерпілим.

Який термін зберігання матеріалів атестації робочих місць для підприємства?

Відповідно до пункту 9 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992 № 442

Щодо бронювання працівника, який працює за сумісництвом

Відповідно до пункту 5 Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії військового стану (далі – Порядок), затвердженого Постановою, кількість військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню та обіймають посади п'ятої – сьомої категорій посад в органах місцевого самоврядування, повинна становити 50 відсотків. органу місцевого самоврядування на дату подання списку.

Протягом 2023 року держслужбовці планують пройти навчання за програмами підвищення кваліфікації.

Протягом 2023 року держслужбовці планують пройти навчання за програмами підвищення кваліфікації.

Яку мінімальну заробітну плату має отримувати медичний працівник?

Це питання постало під час інформаційного семінару, проведеного за зверненням працівника в одній із комунальних медичних установ Запоріжжя посадові особи управління інспекційної діяльності у Запорізькій області.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада додала додаткові підстави для звільнення з військової служби

Верховна Рада додала додаткові підстави для звільнення з військової служби, — народний депутат Гончаренко.

Уряд затвердив надання субвенції на придбання шкільних автобусів та облаштування укриттів у закладах освіти

28 квітня 2023 року постановами № 418 і № 419 Уряду затверджено надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів та облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. 

Прийнято Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування»

У Верховній Раді України було прийнято Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (реєстраційний номер 6504 від 05.01.2022 року). 263 парламентарії проголосували "за" визначальний для місцевих громад Закон. Цей крок наближає нас до європейської системи самоврядування.  

Уряд схвалив законопроект щодо верифікації відомостей про пацієнтів

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів».

Оновлено перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або ТОТ

Наказами Мінреінгтеграції від 25.04.2023 №125 та від 28.04.2023 № 129  внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Накази опубліковані в «Офіційному віснику» № 43 від 02.05.2023 року. Відповідно ці зміни до Переліку запрацювали з 2 травня 2023 року.

Коментарі до матеріалу