Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ(11.04.2022-15.04.2022)

18.04.2022 72 0 0

Новини законодавства

За Східним МУ ДПС по роботі з КПН закріплено виконання повноважень Північного ГУ ДПС по роботі з КПН, у роботі якого встановлено простий

До уваги великих платників податків! Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що нашим управлінням для зручності, комфортності супроводу великих платників податків, що обслуговуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, в умовах дії режиму військового становища відповідно до вимог наказу ДПС 28 березня 2022 р. № 173 "Про забезпечення безперебійної роботи територіальних органів ДПС" із змінами, внесеними наказом № 185, забезпечуватиме виконання відповідних функцій Північного міжрегіонального управління ДПС щодо роботи з великими.

Соціально-економічний захист педагогів в умовах воєнного стану

Профспілка працівників освіти та науки України працює та здійснює свою діяльність в умовах війни – підтримує зв'язок із союзниками, допомагає у вирішенні питань соціально-економічного плану, надає інформацію про умови праці та заробітної плати тощо.

Інформація про доступ нотаріусів до реєстрів

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 209 «Деякі питання державної реєстрації та функціонування єдиних та державних реєстрів, власником яких є Міністерство юстиції, в умовах військового стану» наказом Міністерства юстиції України від 01.04.2022 № 130 у межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, власником яких є Міністерство юстиції України, в умовах військового стану (наказ набирає чинності з 08 квітня 2022 року).

Тривалість щорічних відпусток педагогічним працівникам у період воєнного стану

Частиною першою статті 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах військового стану» від 15.03.2022 № 2136-IX встановлено, що в період дії військового становища щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні.

Чи застосовуються у період воєнного стану на території України санкції за порушення вимог Закону №265?

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесено зміни до розділу II «Прикінцеві положення» Закону України від 06 липня 1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (Закон України № 265).

Офіційні роз'яснення

Набрав чинності Закон про 100% гарантію щодо банківських вкладів українців на період воєнного стану

З 13 квітня набув чинності Закон України №2180-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб", підписаний Президентом 12 квітня.

Пам'ятка: Військові новації ПКУ – отримання, використання, облік та оподаткування благодійної допомоги

Пам'ятка: Військові новації ПКУ – отримання, використання, облік та оподаткування благодійної допомоги.

Чи платять ЄВ роботодавці – платники ЄП за найманих, покликаних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ?

Під час періоду мобілізації, визначеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про загальну мобілізацію», роботодавці – платники єдиного податку, які обрали спрощену систему оподаткування – фізичні особи – підприємці, що належать до другої та третьої груп платників єдиного податку, а також юридичні особи, що належать до третьої групи платників єдиного податку, мають право за власним рішенням не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, покликаних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України.

Повноваження органів місцевого самоврядування щодо вибіркового введення простою в установах, організаціях, що фінансуються або дотуються з бюджету

Відповідно до частини 1 статті 34 КЗпП України, простий – це зупинка роботи, спричинена відсутністю організаційних чи технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою чи іншими обставинами.

Скільки може зайняти відпустку освітян під час війни

Відпустка освітян на період війни становитиме 24 дні, проте різницю зі звичайною відпусткою компенсують після війни. Про це повідомило Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти та науки.

Коментарі до матеріалу