Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Слово редактора Uteka-Бюджет від 06.12.2022

06.12.2022 152 0 0

Шановні колеги!

Наприкінці бюджетного року у бухгалтера значно збільшується обсяг роботи. Адже потрібно розібратися з результатами інвентаризації, вчасно та правильно нарахувати заробітну плату, пам’ятаючи всі законодавчі нововведення, спланувати роботу на наступний рік. У такий період гостро постає й питання дебіторської заборгованості. Адже важливо не допустити, щоб вона стала безнадійною. Ми підготували статтю, яка допоможе швидко зорієнтуватися у вирі нормативки щодо роботи з дебіторами та стягнути з контрагента борги – «Робота з дебіторською заборгованістю: законодавче регулювання та особливості».

Через мінливість законодавства не завжди можна однозначно відповісти і на деякі питання щодо організації та оплати праці. Це стосується і сумісництва. Для різних категорій працівників бюджетних установ законодавство визначає різні умови. Тому скасування підзаконних актів щодо сумісництва не однаково впливають на їх роботу. Для кого і які обмеження щодо сумісництва діють на сьогодні, читайте у статті «Чи скасовано обмеження тривалості роботи за сумісництвом?».

До нового року залишилося менше місяця, тому вже час планувати роботу установи на наступний рік. Швидко скласти графік відпусток-2023 та врахувати всі новації законодавства допоможуть статті:

Наступного тижня ви отримаєте чергову добірку корисних та актуальних статей, з яких дізнаєтеся, зокрема, про те:

  • як обліковувати гуманітарну допомогу, якщо із продуктів харчування сформували набори, а одяг, отриманий у баулах, розподілили поштучно;
  • які звіти крім бухгалтерських потрібно подавати 2023 року.

Натхнення в роботі!

 

З повагою
Наталія Чередник,
головний редактор порталу «Баланс-Бюджет»

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Баланс-Бюджет»

Аргументовані рекомендації, надійні рішення з питань планування, обліку, податків і контролю

4500 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали