Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (29.05.2023 - 02.06.2023)

02.06.2023 45 0 0

Верховна Рада прийняла в першому читанні зміни до законодавства в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування

Парламент підтримав у першому читанні зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Відповідні зміни направлено на відновлення довоєнного стану системи оподаткування.

Уряд уточнив порядок розроблення та перегляду секторальних планів ринкового нагляду

Уряд вніс зміни до Порядку розроблення та перегляду секторальних планів ринкового нагляду, моніторингу та звітування про їх виконання. Завдяки ухваленій постанові уточнюються повноваження та обов’язки органів державного ринкового нагляду, а деякі норми цього Порядку приведені у відповідність до вимог, зокрема, європейського законодавства. Відповідне рішення ухвалив  Кабінет Міністрів України на засіданні 26 травня 2023 року.

Уряд затвердив порядок розподілу субвенції на виплату грошової компенсації особам з інвалідністю I-II групи

Уряд затвердив порядок розподілу субвенції на виплату грошової компенсації особам з інвалідністю I-II групи внаслідок АТО/ООС та членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Звільнення від проходження ЄДКІ як форми атестації деяких категорій здобувачів вищої та фахової передвищої освіти

26 травня 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив зміни до постанови від 19 травня 2021 р. № 497 «Про атестацію здобувачів ступеня фахової передвищої освіти та ступенів вищої освіти на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту».

Коментарі до матеріалу