Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (24.04.2023 - 28.04.2023)

28.04.2023 32 0 0

Уряд продовжив дію карантину через COVID-19

Кабінет Міністрів України через COVID-19 продовжив режим надзвичайної ситуації в єдиній державній системі цивільного захисту, а також карантин на всій території України до 30 червня 2023 року.

Працівникам державних органів на небезпечних територіях підвищено рівень оплати праці – рішення Уряду

Прийнята на засіданні Кабміну постанова була розроблена Мінреінтеграції за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. 

Мінфін: оновлено єдиний звіт з ЄСВ, ПДФО і ВЗ та деякі його додатки

Відповідно до п. 46.6 ПКУ у разі якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, Мінфін, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

Уряд затвердив новий план створення безбар’єрного простору в Україні на наступні два роки

На засіданні Уряду, яке відбулось 25 квітня, було затверджено План заходів на 2024-2025 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Схвалений документ визначає чотири пріоритетні напрямки роботи: безбар’єрні простір, товари, послуги та інформація.

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних. Це підтримає ефекти від попередніх заходів із посилення привабливості гривневих активів, дасть змогу й надалі забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати належні передумови для збереження сталого тренду на зниження інфляції та пом’якшення найбільш обтяжливих валютних обмежень. 

Коментарі до матеріалу