Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (14.11.2022-18.11.2022)

18.11.2022 109 0 0

Президент підписав закон, спрямований на захист і цілісність фінансової системи України від дій росії та білорусі

Президент України 16 листопада підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо захисту фінансової системи України від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843» (далі – Закон № 2736).

Верховна Рада максимально спростила реєстрацію волонтерів і дозволила робити це через «Дію»

«З початком повномасштабної російської агресії велика кількість українців стали волонтерами. Вони долучилися до допомоги Збройним силам України: збирали кошти на закупівлю касок, бронежилетів, автомобілів тощо. Усі збори здійснювалися на особисті картки. Для того, щоби ці гроші не оподатковувалися, необхідно було зареєструватися в Реєстрі волонтерів, який діє з 2015 року. Однак для реєстрації необхідно було взяти довідку з банку, занести її в податкову, написати заяву й надати копії документів. Це забирає якийсь час, а він у волонтерів дуже цінний»

Прийнято  закон про тимчасово окуповані території

16 листопада Верховною Радою України було ухвалено в цілому законопроєкт № 8088 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо деяких питань визначення правового статусу тимчасово окупованих територій України в умовах воєнного стану".  

Затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення об’єктів критичної інфраструктури

Постановою КМУ № 1279 від 15 листопада 2022 р. затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення обʼєктів критичної інфраструктури в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту “Проект розвитку міської інфраструктури — 2”

Коментарі до матеріалу