Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (27.02.2023 - 03.03.2023)

03.03.2023 89 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи оподатковується ПДФО вихідна допомога при звільненні працівника?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до підпункту 14.1.48 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) заробітна плата для цілей розділу ІV ПКУ – це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Актуально: про особливості праці осіб з інвалідністю

При скороченні чисельності або штату переважне право залишитися на роботі при рівних умовах продуктивності праці та кваліфікації надається особам з інвалідністю внаслідок війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни,гарантії їх соціального захисту”.

Тендерні закупівлі у 2023 році – що враховувати уповноваженим особам замовників

Продовжується серія навчальних вебінарів для представників громад, що присвячена здійсненню публічних закупівель, в рамках співпраці Всеукраїнської Асоціації ОТГ та Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Чи можливе звільнення працівників передпенсійного віку у зв’язку із скороченням штату або чисельності працівників?

Трудовий договір, укладений на невизначений строк, може бути розірваний роботодавцем у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі скорочення чисельності або штату працівників, відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпП України.

Який день вважається днем сплати єдиного внеску?

Відповідно до частини сьомої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами і доповненнями (далі – Закон № 2464) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку або на єдиний рахунок. Платники, які не мають банківського рахунку або не використовують єдиний рахунок, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Роз'яснення Мінагрополітики щодо визначення підприємства критично важливе для економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період

Підставою для ухвалення рішення про визначення підприємства є критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період є відповідність трьом або більше критеріям.

У Прозорро розробляються зміни, що дають змогу закуповувати речове майно через електронну систему

У Міністерстві економіки України відбулася нарада щодо роботи підприємств легкої промисловості під час військового стану. Підприємці розповіли про особливості роботи під час війни та виробили з чиновниками подальші рекомендації щодо удосконалення умов роботи галузі.

Профільний парламентський Комітет одноголосно підтримав урядовий законопроект №8222 щодо реформи системи оплати праці держслужбовців

Комітет Верховної Ради України з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин та міжнаціональних відносин одноголосно підтримав урядовий законопроект про запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад (реєстр. № 8222) для його схвалення у першому .

Удосконалено процес проходження сертифікації педпрацівниками

За оновленим порядком у сертифікації можуть взяти участь педагогічні працівники, які на момент реєстрації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років.

Внесено зміни до порядку отримання відомостей з єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в умовах обмеження доступу до онлайн-сервісу

Міністерство юстиції України інформує про внесення змін до порядку надання відомостей про перебування у процедурах банкрутства, що містяться в Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, у разі відсутності доступу до онлайн-сервісу щодо надання інформаційних довідок із цього реєстру.

Коментарі до матеріалу