Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (26.12.2022-30.12.2022)

30.12.2022 77 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Роз'яснення щодо оформлення додаткової відпустки під час воєнного стану

До Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці звернулася пані Олена із запитанням: «Чи є вона під час дії військового стану крім основної щорічної відпустки оформити додаткову відпустку». Роз'яснення надано інспектором праці Мариною Солохою.

Увага! Зміна з 01 січня 2023 року реквізитів бюджетних рахунків для зарахування надходжень до бюджету

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє платників податків про зміну з 01 січня 2023 року реквізитів бюджетних рахунків для зарахування надходжень до бюджету Полтавської міської територіальної громади.

Звільнення працівника-колаборанта навчального закладу за рішенням суду

Освітній омбудсмен безумовно та рішуче підтримує необхідність очищення системи української освіти від зрадників, які добровільно пішли на співпрацю з окупантами та здійснювали колабораційну діяльність.

З 1 січня 2023 року фінансування страхувальників для виплат лікарняними здійснюватиме Пенсійний фонд України

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України. Це передбачено Законом України від 21.09.2022 № 2620-IX "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", постановою Кабінету Міністрів України від 02.12. 2022 № 1350 змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України".

Як здійснюється відображення у звітності доходів неприбуткової організації у вигляді добровільних пожертвувань?

Форма Звіту передбачає заповнення лише тих показників, що відображають особливості діяльності неприбуткової організації, залежно від закону, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації.

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд розширив перелік органів, які можуть здійснювати розрахунок розміру шкоди за неправомірне використання землі

Рішенням Уряду внесено зміни до пункту 7 Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, псування земель, порушення режиму, нормативів та правил їх використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 2007 року № 963.

Мінфін: Затверджено 89% місцевих бюджетів

Станом на 30 грудня 2022 року затверджено 1425 місцевих бюджетів, що становить 89% від загальної кількості (1597).

Цифрові технології у держуправлінні: Президент підписав Закон України "Про Національну програму інформатизації"

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон 2807-ІХ (законопроект №6241) «Про Національну програму інформатизації». Завдяки програмі держоргани зможуть оперативніше спілкуватися один з одним та приймати рішення з певних питань, а українці отримуватимуть держпослуги швидше.

Коментарі до матеріалу