Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (26.09.2022-30.09.2022)

30.09.2022 83 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

НАДС повідомляє про збір статистичних даних про склад державних службовців у період воєнного стану

Відповідно до вимог частини другої статті 9 Закону України "Про правовий режим військового стану" та підпункту 2 пункту 6 Положення про НАДС, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 500, інформуємо про подання інформації про державних службовців у період військового стану.

Робота з посадовими інструкціями посадових осіб місцевого самоврядування

НАГС підготовлено рекомендовані форми посадових інструкцій посадових осіб місцевого самоврядування на основі Методичних рекомендацій щодо роботи з посадовими інструкціями посадових осіб місцевого самоврядування (затверджено наказом НАГС від 18.07.2022 № 58-22).

Чи проводиться атестація робочих місць за умовами праці під час воєнного стану?

Так, атестація може проводитись (і є обов'язковою для робочих місць з наявними шкідливими виробничими факторами).

Безоплатна передача товарів/послуг для потреб оборони не є операцією з постачання товарів/послуг, а податкові зобов'язання з ПДВ щодо них не нараховуються

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що здійснення операцій з безоплатної (без будь-якої грошової, матеріальної чи іншої компенсації) передачі/надання товарів та послуг установам чи організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави такі операції не вважаються операціями з постачання товарів/послуг та податкові зобов'язання з ПДВ щодо них не нараховуються.

Ознаки безнадійної заборгованості

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що згідно з п.101.1 ст.101 ПКУ безнадійний податковий борг, у тому числі пеня та штрафні санкції, нараховані на такий податковий борг, підлягають списанню.

Бюджет. Новини законодавства

Функціонування військових адміністрацій та місцевого самоврядування у період воєнного стану: в Парламенті зареєстрували новий законопроект

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді України законопроект №8056 «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення повноважень органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб у період дії воєнного стану».

Про присвоєння рангу держслужбовцям

НАДС в межах повноважень розглянув звернення від 24 серпня 2022 року та повідомляє. Відповідно до статті 6 Закону України від 07 червня 2001 року N 2493-III "Про службу в органах місцевого самоврядування" (далі - Закон N 2493-III) консультативне та методичне забезпечення служби в органах місцевого самоврядування здійснюється центральним органом виконавчої влади з питань державної служби з урахуванням вимог чинного законодавства про місцеве самоврядування в Україні.

До 31 жовтня в органах виконавчої влади має бути проведено функціональний аудит

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року №824-р  погоджено пропозицію Національного агентства України з питань державної служби щодо проведення функціонального аудиту в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, їх територіальних органах. Методику затверджено наказом НАДС від 14 липня 2022 року № 57-22. При цьому, не передбачено проведення функціонального аудиту в держорганах, чия діяльність стосується сфери національної безпеки та оборони.

Затверджено зміни до постанов Кабінету Міністрів України про оренду державного та комунального майна

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2022 р. № 1026 внесені зміни до постанови від 3 червня 2020 р. № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» і від 27 травня 2022 р. № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану».

Професійне навчання державних службовців за рахунок міжнародної технічної допомоги: уряд затвердив відповідний порядок

Постановою Кабінету Міністрів України № 1028 затверджено Положення про організацію професійного навчання державних службовців, керівників державних підприємств, установ, організацій за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародної співпраці.

Коментарі до матеріалу