Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (24.06.2024 - 28.06.2024)

28.06.2024 22 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


Коли лікарняний оплачується в розмірі 100% середньої зарплати?

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 50%, 60%, 70% та 100% середньої заробітної плати (доходу).

Яка тривалість щорічної основної відпустки осіб з інвалідністю?

Держава гарантує особам з інвалідністю I і II груп надання щорічної основної відпустки тривалістю не менш 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи – 26 календарних днів (стаття 6 Закону України «Про відпустки»).

Держпраці нагадує про основні профілактичні заходи під час роботи в умовах підвищеної температури повітря 

У теплу пору року є можливість більше часу проводити на природі, планувати відпочинок та насолоджуватися сонячними днями на свіжому повітрі.

Особливості обліку та оцінки запасів - експерти відповіли на запитання громад

Експертки Програми "U-LEAD з Європою" Ірина Дрозд та Тетяна Ларікова і далі надають консультаційну підтримку громадам.

Які форми фінансової звітності повинні подавати неприбуткові організації?

Згідно з п. 1 частини другої ст. 55 ГКУ суб’єктами господарювання є, зокрема господарські організації – юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі – ЦКУ), державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до ЦКУ, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Міжнародне співробітництво громад: Президент підписав Закон

25 червня 2024 року Президент України підписав євроінтеграційний Закон про міжнародне співробітництво місцевого самоврядування (законопроект №9450), який дозволить громадам і регіонам в спрощеному та більш широкому форматі працювати з фондами ЄС, залучати їхні кошти.

Уряд затвердив розподіл субвенції на шкільні автобуси

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл коштів з державного до місцевих бюджетів на придбання шкільних автобусів у 2024 році.

Законопроект «Про публічні консультації» ухвалений в цілому: інфографіка

20 червня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому урядовий проєкт Закону України «Про публічні консультації» (№4254).
 

Коментарі до матеріалу