Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (23.01.2023 - 27.01.2023)

27.01.2023 132 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Яким чином вручати попередження про звільнення,  передбачене частиною третьою статті 87 Закону України «Про державну службу», державному службовцю, який працює дистанційно?

Відповідно до частини третьої статті 87 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення або керівник державної служби попереджає державного службовця про наступне звільнення на підставі пунктів 1 та 1-1 частини першої цієї статті у письмовій формі не пізніше ніж за 30 календарних днів. 

Куди роботодавцям подавати повідомлення про виплату коштів за лікарняними?

Щоб зменшити ризик затримок при виплаті працівникам допомог за лікарняними, ще в 2018 році Фонд соціального страхування України впровадив систему оперативного інформування про здійснення виплат.

ПФУ щодо лікарняних та декретних за основним місцем роботи і за сумісництвом

З 01 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 21.09.2022 № 2620-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, згідно з яким викладено у новій редакції Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон).

Яка сума одноразової допомоги працівникам не оподатковується у 2023 році?

Якщо працедавець надає окремим працівникам нецільову благодійну (матеріальну) допомогу за їх заявами у зв'язку з особистими обставинами, яка носить разовий характер, наприклад на вирішення соціально-побутових потреб, то вона оподатковується згідно п. 170.7 Податкового кодексу України. Про це інформують  в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Обчислення стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку

Надання всім працівникам щорічної оплачуваної відпустки є реалізацією їх права на відпочинок, яке закріплене статтею 45 Конституції України. Умови, тривалість і порядок надання працівникам відпусток визначають Кодекс законів про працю України та Закон України «Про відпустки». Право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також ті громадяни України, які працюють за трудовим договором у фізичної особи.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Комітет Ради підтримує зміни у правилах надання відпусток

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань, (реєстр. № 8313).

Уточнено механізм надання грантів для садівництва та тепличного господарства

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 січня 2023 р. № 39 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», зокрема, щодо порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Держслужбовці зможуть виїжджати за кордон лише у відрядження

Указом Президента України від 23 січня 2023 року №27/2023 уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня 2023 року "Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану".

Оновлено перелік іноземних акредитаційних агентств та агентств із забезпечення якості вищої освіти, - рішення Уряду Редакція

20 січня 2022 року, під час чергового засідання Уряду оновлено перелік іноземних акредитаційних агентств та агентств із забезпечення якості вищої освіти. Перелік доповнено переважно за рахунок європейських агентств, що були внесені до Європейського реєстру із забезпечення якості у сфері вищої освіти після 2018 року.

 

Коментарі до матеріалу