Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (22.01.2024 - 26.01.2024)

26.01.2024 44 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Доплати і надбавки педпрацівникам

Окрім посадових окладів (ставок заробітної плати), що встановлюються педагогічним працівникам галузі освіти в розмірах відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557, за виконання додаткових видів педагогічної роботи та іншої діяльності, а також за педагогічний стаж та престижність педагогічної праці педпрацівникам виплачуються доплати і надбавки

НАДС: щодо встановлення компенсації за додаткове навантаження та за вакантною посадою держслужбовців

Чи є базою нарахування ЄСВ компенсація за невикористані щорічні відпустки, нарахована після звільнення

Суми грошових компенсацій у разі невикористання щорічних (основної та додаткових) відпусток у розмірах, передбачених законодавством, є базою для нарахування ЄСВ. 

Чи застосовуються штрафні санкції при поданні уточнюючої звітності в період дії воєнного стану

Чи застосовуються штрафні санкції за заниження сум податкових зобов’язань у разі подання уточнюючої звітності? 

Як запобігти штрафам за неправильно оформлені лікарняні

З урахуванням штрафів за несвоєчасне повернення страхових коштів та пені сума неправомірно витрачених страхових коштів Пенсійного фонду України та фінансових санкцій, що належить до сплати, в 2023 році склала 1 079 030 грн. Як запобігти неправомірним витратам та подальшому поверненню коштів?

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд прийняв постанову про організацію й контроль виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

23 січня Уряд прийняв проект постанови «Про затвердження Порядку організації та здійснення контролю виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог законодавства у сфері цивільного захисту».

Змінено порядок заповнення розрахунку про доходи, ПДФО та ЄСВ: наказ Мінфіну

Мінфін наказом від 26.12.2023 № 720 затвердив Зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. 

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 15%

Правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 15%. Це рішення узгоджується з необхідністю подальшого підтримання курсової стійкості, збереження помірної інфляції у 2024 році та її приведення до цільового діапазону 5% ± 1 в. п. на горизонті монетарної політики. 

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 20 грудня 2023 року № 363 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. 

Набув чинності Закон про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України

26 січня 2024 року набуває чинності Закон України «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» №3285.

Коментарі до матеріалу