Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (20.03.2023 - 24.03.2023)

24.03.2023 102 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Уряд прийняв розпорядження про віднесення посад в органах місцевого самоврядування до відповідних категорій

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про віднесення посад в органах місцевого самоврядування до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування» від 17 березня 2023 року №229-р. 

Як облікувати тривалість нічної зміни при переведенні годинників 26.03.2023 на годину вперед?

При переведенні годинників на одну годину вперед змінюється тривалість нічної зміни, тобто зменшується, це необхідно врахувати роботодавцю при складанні графіків змінності.

Чи можливо отримати мобілізованому працівнику підприємства компенсацію за основну щорічну відпустку?

Обчислення стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку здійснюється відповідно до статті 9 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР (далі – Закон № 504).

Відпустка для підготовки та участі в змаганнях

Роз’яснення норм законодавства про працю з питання іншого виду відпустки, що необхідно знати кожному, щодо відпустки для підготовки та участі в змаганнях. Відповідно до ст. 77-1 КЗпП України відпустка для підготовки та участі в змаганнях надається працівникам, які беруть участь у всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях. Тривалість, порядок, умови надання та оплати відпусток для підготовки   та   участі   в  змаганнях  встановлюються  Кабінетом Міністрів України. Відповідно до ст. 16-1 Закону України «Про відпустки» відпустка для підготовки та участі в змаганнях надається працівникам, які беруть участь у всеукраїнських  та  міжнародних спортивних змаганнях.

Анонімні повідомлення про корупцію. Порядок розгляду

Анонімне повідомлення про корупцію підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені, що визначено ч. 5 ст. 53 Закону України «Про запобігання корупції».

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Проектом Мінфіну пропонується внести зміни до НП(С)БО 102 «Консолідована фінансова звітність»

Мінфіном оприлюднено проект наказу «Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 102 «Консолідована фінансова звітність».

Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства про банкрутство, розроблені Мін’юстом

На сьогодні в Україні триває реформа системи банкрутства, без проведення якої неможливим є досягнення більш суттєвих результатів у покращенні інвестиційної привабливості вітчизняного ринку та забезпеченні легкості ведення бізнесу в Україні.

Комітет питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропонує змінити правила працевлаштування осіб з інвалідністю

Комітет питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропонує підтримати "євроінтеграційний" законопроект щодо працевлаштування людей з інвалідністю за зразками розвинутих країн.

Внесено зміни до Інструкції № 57 про складання і виконання розпису Держбюджету

Мінфін наказом від 23.01.2023 № 36 вніс зміни до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.2002 № 57.

Змінено Порядок складання типових форм з обліку та списання запасів

Наказом від 23.02.2023 р. №104 (зареєстрований у Мін'юсті 10.03.2023 р. за №431/39487) Мінфін затвердив зміни до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору, затвердженого наказом Мінфіну від 13.12.2022 р. № 431.

Коментарі до матеріалу