Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (20.02.2023 - 24.02.2023)

24.02.2023 163 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Позапланові перевірки закладів освіти: які підстави та який порядок проведення

22 листопада 2022 року набув чинності Порядок проведення позапланових перевірок суб’єктів освітньої діяльності. Його затвердили відповідним наказом МОН.

Про повну матеріальну відповідальності працівників

Загальні підстави і умови матеріальної відповідальності працівників визначені главою IX Кодексу законів про працю України (надалі – КЗпП України).

Чи оплачується працівникові навчальна відпустка в періоді простою на підприємстві?

Працівникам, які успішно навчаються на вечірніх відділеннях професійно-технічних навчальних закладів, надається додаткова оплачувана відпустка для підготовки та складання іспитів відповідно до вимог статті 14 Закону України «Про відпустки». Працівникам, які успішно навчаються без відриву від виробництва у вищих навчальних закладах з вечірньою та заочною формами навчання, надаються додаткові оплачувані відпустки відповідно до статті 15 Закону України «Про відпустки».

Статуси листків непрацездатності: які бувають та що означають

Відкриття е-лікарняного здійснюється автоматично в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації про медичний висновок, що створюється лікарем, до якого звернулася людина (наказ МОЗ України від 17.06.2021 №1234 «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності»).

Які строки розрахунку при звільненні?

При звільнені працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, проводиться в день звільнення, що передбачено статтею 116 Кодексу законів про працю України. 

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Кабінету Міністрів сприяти підвищенню сукупного доходу громадян до рівня фактичного розміру прожиткового мінімуму

15 лютого 2023 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, під час якого було схвалено Рекомендації учасників слухань у Комітеті на тему:  «Вплив розмірів прожиткових мінімумів на стан соціального захисту громадян України, особливо пенсіонерів, осіб з інвалідністю в Україні та дітей до 18 років».

У 2023 році вступники до закладів вищої освіти складатимуть НМТ

Сьогодні, 23 лютого 2023 року, Верховна Рада України прийняла урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

Верховна Рада підтримала законопроект, який запроваджує можливість компенсації за знищене та пошкоджене житло

Підтриманий народними депутатами законопроект №7198 визначає перелік отримувачів компенсації за знищене та пошкоджене житло, її види, механізм оцінки та прийняття рішення щодо її надання, а також можливості її використання для отримання нового житла. 
 

Коментарі до матеріалу