Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (19.12.2022-23.12.2022)

23.12.2022 72 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Публічна закупівля під час військового стану: терміни проведення тендерів скоротилися вдвічі

Після того, як уряд змінив порядок проведення публічних закупівель на час військового стану, швидкість укладання угод за процедурою «Відкриті торги з особливостями» зросла вдвічі. Також збільшився обсяг закупівель через Prozorro Market. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Визначення основного місця роботи працівника та його зміна

Відповідно до частини другої статті 21 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної та творчої праці шляхом укладання трудового договору на одному або одночасно на кількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором чи угодою сторін.

Затверджено Зміни до бюджетної класифікації

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що Міністерством фінансів України наказом від 15.12.2022 № 434 (далі – Наказ № 434) затверджено Зміни до бюджетної класифікації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетний клас». Зміни, внесені наказом № 434, набудуть чинності з 01 січня 2023 року.

Увага! Діятимуть нові правила подання заяви-розрахунку до ПФУ

З 1 січня 2023 р. набирає чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», згідно з якою уповноваженим органом управління у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Зміни в Інструкції з КЕКВ: шпаргалка

Наказом Мінфіну від 30.11.2022 р. № 400 внесено зміни до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333.

Бюджет. Новини законодавства

 

«Армія відновлення»: Уряд розширив повноваження військових адміністрацій щодо залучення громадян до суспільно корисних робіт

Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах військового стану», якою розширив повноваження військових адміністрацій щодо залучення громадян до СКР. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 16 грудня 2022 року.

Уряд ухвалив рішення для реалізації шести кроків Президента України щодо сталого проходження зими

Уряд під час засідання 16 грудня ухвалив протокольне рішення, яке покликане забезпечити реалізацію шести кроків Президента України для постійної роботи критичної енергетичної інфраструктури протягом осінньо-зимового періоду.

Уряд прийняв постановуу, що значно прискорить постачання медичним установам рентгенодіагностичного обладнання

У зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації, що тягне за собою значні руйнування (в т. ч. об'єктів медичної інфраструктури) та поранення цивільних та військових, установи охорони здоров'я потребують додаткового медичного обладнання. Для здійснення високоточної діагностики, від результатів якої часто залежить не лише лікування, а й життя пацієнтів, заклади охорони здоров'я – як за державні кошти, так і за кошти благодійної допомоги – здійснюють закупівлю обладнання, що використовує джерела іонізуючого випромінювання (далі – ІІІ).

Коментарі до матеріалу