Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (16.09.2024 - 20.09.2024)

Нове

20.09.2024 1 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Інформація Мінсоцполітики щодо фактичного розміру прожиткового мінімуму

Міністерство соціальної політики надало інформацію щодо фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особу, а також для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, у цінах серпня 2024 року, розрахованого відповідно до статті 5 Закону України „Про прожитковий мінімум”.

Лист Мінсоцполітики: щодо індексації грошових доходів у 2024 році

Мінсоцполітики у листі від 07.08.2024 р. № 61/0/214-24 надало роз’яснення щодо індексації грошових доходів з врахуванням рівнів інфляції у 2024 році.

Роз'яснення щодо встановлення премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності у 2024 році

НАДС підготовлено роз'яснення щодо встановлення премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності у 2024 році. 

Держстат оприлюднив проєкти табеля та альбому форм

На сайті Держстату у розділі "Для респондентів" оприлюднено проєкт Альбому форм державних статистичних спостережень на 2025 рік та проєкт загального табелю (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2025 рік.

МОН запускає безоплатний онлайн-курс з вивчення англійської мови для вихователів закладів дошкільної освіти

Онлайн-курс англійської — це ідеальна можливість для вихователів ЗДО опанувати базові мовні навички.  

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Парламент схвалив збільшення видатків для Сил оборони в цілому, а податковий законопроект підтримав за основу

18 вересня, Верховна Рада України схвалила в цілому внесення змін до Держбюджету-2024 з метою збільшення видатків сектору безпеки та оборони на 495,3 млрд грн. Водночас законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, який є системно пов’язаним зі змінами до Держбюджету, парламентарі підтримали за основу в першому читанні.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні новий закон про публічні закупівлі

17 вересня Верховна Рада України підтримала у першому читанні урядовий законопроект №11520 про нову редакцію закону «Про публічні закупівлі». «За» проголосували 289 депутатів. Цей документ наближає законодавство України до норм ЄС та вдосконалює процес публічних закупівель в умовах післявоєнного відновлення країни. 

ВРУ прийняла в цілому проект Закону про відновлення середньострокового планування для місцевих бюджетів

18 вересня Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону, спрямований на удосконалення бюджетного планування на місцевому рівні. Він сприятиме забезпеченню передбачуваності бюджетної політики та дотримання принципу єдності бюджетної системи, а також актуалізації та приведенню окремих його положень у відповідність із законами України.

ВРУ у першому читанні підтримала законопроект №11416д про збільшення податків

З другої спроби Рада підтримала у першому читанні законопроект №11416д,  історичне велике збільшення податків на 58 млрд грн в цьому році та 137 млрд в наступному. 

Коментарі до матеріалу