Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (15.07.2024 - 19.07.2024)

19.07.2024 28 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Уряд схвалив законопроект щодо удосконалення перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності

Кабінет Міністрів України ухвалив законопроект, що був розроблений Міністерством охорони здоров'я і який після прийняття Верховною Радою дозволить зробити більш ефективним процес встановлення факту тимчасової непрацездатності.

Як отримати довідки про заробітну плату та страховий стаж (ОК-5, ОК-7) на вебпорталі ПФУ?

Довідки ОК-5 та ОК-7 від Пенсійного фонду України — це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб.

Повідомлення ДПС про надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису

Платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог вище вказаних законів України.

Мобілізація: 10 ключових питань щодо оновлення даних

На питання відповіла підполковник юстиції Ірина Гарбуз – представниця Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних сил України. 

Відсьогодні наявність військово-облікового документа при перетині кордону обов’язкова для всіх чоловіків

Відсьогодні наявність військово-облікового документа при перетині кордону обов’язкова для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Схвалено законопроєкт про паралельний імпорт лікарських засобів

Народні депутати ухвалили в цілому законопроєкт № 11173, який впроваджує паралельний імпорт лікарських засобів в Україну.

В Україні скасовано переведення годинників на літній та зимовий час

Верховна Рада прийняла у другому читанні та у цілому Закон «Про обчислення часу в Україні» (законопроєкт № 4201, далі – Закон), яким, зокрема, визначено, що сезонний перехід часу на території України не здійснюється. 

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про обчислення часу в Україні

12 липня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку, на якому було розглянуто проект Закону про обчислення часу в Україні, реєстр. №4201.

Затверджено Критерії визначення підприємств, які є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ

Міноборони наказом від 10.07.2024 № 463 затвердило Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного права (далі – підприємства), які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних сил України, інших військових формувань (далі – ЗСУ) в особливий період. 

Коментарі до матеріалу