Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (13.03.2023 - 17.03.2023)

17.03.2023 133 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Чи звільняється від сплати єдиного внеску працюючий на підприємстві, в установі, організації (у роботодавця) пенсіонер за віком?

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування регулюється Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Як працівнику перевірити оформлення трудових відносин і сплату страхових внесків роботодавцем

Якщо роботодавець (підприємство, фізична особа або фізична особа-підприємець) має найманих працівників, він зобов’язаний щомісяця сплачувати за них ЄСВ у розмірі 22% від бази нарахування (заробітної плати, винагороди за виконання робіт або надання послуг).

Як проводити закупівлю послуг з поточного ремонту – вартість понад 100 000 грн чи понад 200 000 грн

Нові зміни до Особливостей роз’яснили також й термінологію в частині поточного ремонту. Пунктом 10 Особливостей визначено, що закупівлі послуг з поточного ремонту, предмет закупівлі яких визначається відповідно до пункту 3 розділу II Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15 квітня 2020 р. № 708, а їх вартість становить або перевищує 200 000 грн, проводяться шляхом застосування відкритих торгів, у порядку, визначеному Особливостями.

Інформація щодо бронювання працівників!

Списки на бронювання військовозобов’язаних, подаються у паперовій та/або електронній формі (у двох форматах Excel та PDF), за формою згідно додатка 1, разом з відповідним обґрунтуванням та довідкою про кількість військовозобов’язаних, за формою згідно з додатком 2 до Порядку бронювання, затвердженого постановою № 76. 

Індексація щомісячних страхових виплат з 1 березня 2023 р

Індексація виплат, що здійснює держава, є одним з ключових інструментів підтримки фінансово найменш захищених громадян.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд скасував ще один інструмент держрегулювання

Кабінет Міністрів України відмінив необхідність отримання погодження Держрезерву при видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти.

Мінфін: Розпочато роботу над розробкою нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету

14 березня,  представники Міністерства фінансів, Центрального агентства з управління проектами (CPMA), ДУ «Відкриті публічні фінанси» та міжнародні експерти EU4PFM обговорили плани реалізації проекту з розробки нової ІТ-системи бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету.

Планом пріоритетних дій Уряду на 2023 рік передбачено конкретні кроки, що спрямовані на досягнення цілей і пріоритетів Кабінету Міністрів України

В умовах війни Уряду вкрай важливо при формуванні та реалізації сфер політик підтримувати збалансованість своїх дій: з одного боку, забезпечувати послідовність своєї політики шляхом визначеності чітких пріоритетів діяльності та шляхів їх реалізації, а з іншого ¾ оперативно реагувати на поточні виклики та загрози.

Мінцифри представило пріоритетні напрями роботи на 2023-2025 роки в межах Державної антикорупційної програми Уряду

Цифровізація має потужний антикорупційний ефект. Лише за 2020-2021 роки антикорупційний та економічний ефект від цифровізації послуг становив 16,3 млрд. Команда Мінцифри продовжує цифровізувати різні сфери держави, щоб запобігти корупційним схемам та махінаціям.

Набрав чинності наказ Мінфіну про прийняття митними органами рішень щодо зобов’язуючої інформації

Для практичної реалізації системи прийняття рішень щодо зобов’язуючої інформації на основі практики ЄС Мінфіном прийнято наказ від 23.12.2022 № 455 «Про затвердження Порядку прийняття та оприлюднення рішень щодо зобов’язуючої інформації, розгляду звернення підприємства про продовження строку використання рішення щодо зобов’язуючої інформації, відшкодування коштів за проведення досліджень (аналізів, експертиз) проб (зразків) товарів для прийняття митним органом рішень щодо зобов’язуючої інформації та внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України».

Коментарі до матеріалу